20 Ağustos 2013 18:06

Hasta tutukluya revire çıkma yasağı

ADANA Cezaevi’nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen PKK’li tutuklu Ayetullah Ay’ın revire çıkarılmadığı belirtildi.Yaklaşık bir ay önce ağabeyinin revire gitmek için başvurduğunu anlatan kardeş Şerafettin Ay, “Ağabeyimin revire gitmek için yazdığı dilekçeye el konuluyor ve işleme alınmıyor

Hasta tutukluya revire çıkma yasağı
Paylaş

ADANA Cezaevi’nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen PKK’li tutuklu Ayetullah Ay’ın revire çıkarılmadığı belirtildi.
Yaklaşık bir ay önce ağabeyinin revire gitmek için başvurduğunu anlatan kardeş Şerafettin Ay, “Ağabeyimin revire gitmek için yazdığı dilekçeye el konuluyor ve işleme alınmıyor.
Ağabeyimin durumu anlattığı mektuba da el konularak gönderilmiyor. Bu yaşananların ardından ağabeyim de durumu protesto ederek artık revire çıkmayacağını söylemiş. Biz yurt dışında olduğumuz için durumdan haberimiz yoktu, geçtiğimiz günlerde yaptığımız telefon görüşmesinde yaşananları bana aktardı.
Ben de duruma ilişkin İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’ne giderek başvuruda bulundum. Onlar cezaevine bir avukat göndererek durumu inceleyeceklerini söylediler” diye anlattı. Ağabeyine uygulanan durumun insani olmadığını söyleyen Ay, “Yaşanacak herhangi bir sorundan cezaevi yönetimi ve Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır” dedi.
(Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Otobüs alev alev yandı

SONRAKİ HABER

‘Katiller tahrikle aklanamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa