Simavlılar deprem sonrası geceyi de sokaklarda geçirdi
Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede, eğitime ara verildi. Cadde ve sokaklar, hayalet şehre döndü. Evlerini terk ederek çadır kente yerleşen depremzedelere, gece soğuktan korunmaları için battaniye dağıtıldı. Yüzlerce Simavlı da arabalarda sabahladı. Köylerde oturanlar ise geceyi traktör römorklarının üzerini brandayla örterek geçirdi.
Komşularıyla birlikte parkta kalan Saziye Uçar, korktukları için evlerine giremediklerini söyledi. Deprem sırasında evinde olduğunu anlatan Uçar, artçıların psikolojilerini bozduğunu, sarsıntılar geçene kadar parkta kalmaya devam edeceklerini ifade etti. Kızılay çadırlarının evlerinin bulunduğu yere uzak olduğunu belirten Güler Aygün ise deprem korkusu yüzünden geceyi parkta geçirdiklerini kaydetti.
AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ İSTENİYOR
Geceyi komşularıyla birlikte yaktıkları ateşin başında geçiren Esnaf Emrah Kozan, Simav’ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi. İş yerinin depremde hasar gördüğünü belirten Kozan, “Deprem korkusu yüzünden vatandaşlar binalara giremiyor. Bütün esnafın işleri durma noktasına geldi. Ödemelerimizi nasıl yapacağımızı düşünüyoruz.” dedi.
Geceyi komşularıyla birlikte açık alanda kurdukları çadırda geçiren Güllü Karaman da, “Allah kimseye bizim yaşadıklarımızı yaşatmasın. Evimiz var ama giremiyoruz.” diyerek sıkıntılı günler geçirdiklerini anlattı. Komşularıyla birlikte naylon çadır kurduklarını belirten Karaman, dağıtılan yemeklerden de alamadıklarını vurgulayarak, gezici araçlarla sokaklarda kalanlara da yardım edilmesini istedi. (KÜTAHYA)
Evrensel'i Takip Et