20 Ağustos 2013 18:57

Erdoğan: Diktatör değilim haddinizi bilin

Başbakan Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan diktatörlük türküleri söyleyenlere Mart ayında gereken en çarpıcı cevabı hep birlikte vermek zorundayız” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.Erdoğan, “Türkiye olarak biz dünyaya bir d

Erdoğan: Diktatör değilim haddinizi bilin
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Erdoğan, “Türkiye olarak biz dünyaya bir demokrasi dersi vermeliyiz. Demokrasinin nasıl yaşandığını en güzeli ile ortaya koymalıyız. Malum Gezi olaylarında milletim iradesine sahip çıktı ve gereken dersi gerekenlere gerektiği şekilde verdi. Cam çerçeve indirerek değil, molotof kokteyl kullanarak değil, sadece yasalar içinde hukuk içinde meydanlarda ne söylenmesi gerekiyorsa onu söyleyerek” diye konuştu.

Partisinin 12 yılı değinen Erdoğan, çetin mücadelelerden geçerek bugünkü yere vardıklarını savunarak, “Bunu muhafaza etmek çok daha yükseklere taşımak zorundayız. AK Parti kadrosu bunu yapacak güçtedir. Biz menziline, hedefine ulaşmış bir parti değiliz. Yapacağımız çok iş var” dedi.

YEREL SEÇİMLER HEDEFİ

Partisinin çalışmaları hakkında konuşan Erdoğan, demokrasi havarisi içeren konuşmasını bir kez daha tekrarladı. Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlere de değinen Erdoğan, “Mart ayında sandığın demokrasinin namusu olduğunu herkese göstermek zorundayız” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’yi kendi ülkesini tüm dünyada karalamaya çalışanlara, kendi ülkesini şikayet edecek kadar alçalanlara bu ülkenin ne kadar demokratik olduğunu bir kez daha göstermek zorundayız.”
Diktatörlük eleştirilerine ilişkinde Erdoğan şöyle konuştu: “Utanmadan sıkılmadan diktatörlük türküleri söyleyenlere Mart ayında gereken en çarpıcı cevabı hep birlikte vermek zorundayız. Bize son derece yakışıksız şekilde diktatör diyenlere işte bugün buradan hodri meydan. Mart ayında seçim var. Demokratik, özgür, şeffaf bir şekilde millet sandık başına gidecek. Kimin demokrat kimin de diktatörlük içinde olduğunu o gün millet net şekilde ortaya koyacak. Son sözü millet söyleyecek, son kararı millet verecek. Eğer diktatör görmek istiyorsanız, buyurun Mısır’a gidin.”

Gezi Parkı’na sahip çıkan eylemlere değinen Erdoğan, “Gezi olaylarında benim milletim iradesine sahip çıktı ve gereken dersi, gerekenlere gerektiği şekilde verdi. Ama cam çerçeve indirerek değil, Molotof kullanarak değil. sadece yasalar içinde hukuk içerisinde meydanlarda ne söylenmesi gerekiyorsa bunu söyleyerek bu dersi verdi. Milli iradeyi çok çetin bir mücadelenin sonucunda bu noktaya taşıdık. Burayı muhafaza etmek yükseklere taşımak zorundayız” dedi.

CHP’YE MİLLİ ŞEF SORUSU

“Anamuhalefete şunu hatırlatıyorum; gidin bakın bakalım milli şefiniz döneminde bir tek kişi cesaret edip de ona diktatör diyebilmiş midir? Darbeci arkadaşlarınıza bugüne kadar aranızdan bile diktatör diyebilen çıkabilmiş mi acaba. CHP’de zaten çok ciddi bir liderlik boşluğu var” diyen Erdoğan, Hacı Bektaş’ta Bekir Bozdağ’a yönelik protestonun saldırı boyutunu öne çıkarttı. Erdoğan, CHP’ye de yüklenerek, “Saldırganı okşuyorlar. Bu kendini bilmez kısa bir süre sorgulandıktan sonra bakıyorsunuz hemen ödüllendirilircesine salıveriliyor. Sonra utanmadan sıkılmadan diktatörlükten bahsediyorlar. Kimse kusura bakmasın. Diktatörlüğün olduğu yerde kimse diktatörlüğü ağzına alamaz. Gazeteler dergiler televizyonlar yayın yapamaz. Sallandırırlar, Mısır’da olduğu gibi. Türkiye’de kim böyle bir şeyden bahsedebilir. Çıkacaksın meydanlarda konuşmanı yapacaksın. Kanuna aykırı olarak bunları yapacaksın. Sevsinler seni” şeklinde konuştu. Erdoğan, son sözü sandık söyleyecek söylemini bir kez daha yineledi.

‘O DA YAHUDİ’ DEDİ

Ötekileştirici dili kullanmaya devam eden Erdoğan, Mısır’daki gelişmelere değinerek şöyle devam etti: “İşte şu anda Batı demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir diye işlemeye başladılar. Ama biz diyoruz ki sandık milli iradenin ta kendisidir. Şu anda işte Mısır’da uygulanan budur. Ne diyorlar, demokrasi sandık değildir. Arkasında neresi var İsrail var. Çünkü İsrail, elimizde belgeleri var. 2011 seçimleri öncesinde Fransa’da yapılan bir oturumda, adalet bakanı ile bir entelektüel konuşuyor. O da Yahudi. Aynen şu ifadeyi kullanıyorlar. “Mısır’da Müslüman kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır. Çünkü demokrasi sandık değildir.” Aynen. Uygulama bu.” (ANKARA)


İSRAİL KAALE ALMADI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ortaya attığı “Mısır’da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail var” iddiasına İsrail’den yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, Associated Press Haber Ajansının konuyla ilgili bir sorusu üzerine, “Bu üzerine yorum yapmaya değmeyecek o açıklamalardan biri” yanıtını verdi. Palmor’un bu sözleri İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt Ulusal Kongresi için geri sayım başladı

SONRAKİ HABER

Wiggins: Froome benden iyi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...