19 Ağustos 2013 22:35

Roboski: Acı, katliam ve katır üstündeki cesetler

Roboski’de 34 köylünün savaş uçaklarından atılan bombalarla katledilmesinin 600. gününde Dikili’de düzenlenen gençlik kampındaki gençlere sorduk: Roboski deyince aklınıza ne geliyor? Kampa Diyarbakır’dan katılan Dicle Üniversitesi öğrencisi Mustafa Öz’e ‘Roboski deyince aklına ne geliyor&rs

Roboski: Acı, katliam ve katır üstündeki cesetler
Paylaş
Ezgi Atasever / Sinan Cem Alikoç

ROBOSKİ: KAN VE GÖZYAŞI

Kampa Antalya’dan katılan Metin Kaban’ın sorumuza ilk cevabı, kan ve gözyaşı oluyor. Katliamın üzerinden geçen onca zamana rağmen kimsenin ceza almadığına dikkat çeken Metin “Hatta evladını kaybeden ailelere ‘teselli ikramiyesi’ gibi para teklif edilerek acıları daha arttırıldı” dedi. Niğdeli Seçil Kılıçaslan’ın cevabı katliam oluyor. Roboski’yi ‘devlet katliamı’ olarak tanımlayan İstanbul’dan Açelya Akgül, Kürt sorununda çözüm süreci varken bu katliamın faillerinin hala ortaya çıkarılmamasını samimiyetsiz buluyor.

ROBOSKİ’Yİ DEĞİL ULUDERE’Yİ BİLİYORLAR

Adana’dan kampa katılan Meryem Uçar ise, Roboski deyince aklına bir şey gelmediğini belirtiyor. ‘Uludere’ dediğimizde de, aklına televizyondan duyduklarının geldiğini belirten Uçar, “Bir şeyler kazanmak için yola çıkan insanlar saldırıya uğramışlardı. Oradan geçecekleri bilindiği halde öldürülmüşler” dedi. Aydın’dan gelen Uğur Turşucu da, “Aklıma bir şeyler geliyor. Uludere olayları olmuştu” diye cevap veriyor. Anne ve babasının Uludere olaylarına üzüldüğünü, onların konuşmalarından Uludere’yi bildiğini söyleyen Turşucu, “Öldürülen insanlar kaçakçı ve suçlu olsa bile sınırda bekletip ve sorunu şiddetsiz çözmek gerekir. Bu insanların yaptığının karşılığı ölüm olmamalıydı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Can Yücel Devrim Ormanı

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon suyu içen bir köy var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...