19 Ağustos 2013 22:00

KORDSA bayram yeri

KORDSA işçilerinin başlattığı grev devam ediyor. Fabrika önünü mahşer yerine çeviren işçiler, günlerdir grev yerinden ayrılmıyor. 40 yıllık tarihinde ilk kez greve çıkılan KORDSA’da, grev nöbeti bir hayli kalabalık tutuluyor. Fabrikada hali hazırda çalışanı da, emekli olup grev haberini alır almaz fabrika ö

KORDSA bayram yeri
Paylaş
Arzu Erkan

Özgür Özdemir 11 yıllık KORDSA işçisi, aynı zamanda naylon-bez bölümünün işyeri temsilcisi. 1973 yılında üretime başlayan KORDSA’da, 40 yılın ardından yaşanan bu ilk grevin heyecanının emekli-çalışan demeden herkesi sardığını belirtiyor. Her dönem greve saatler kala imzalanan toplusözleşmeler nedeniyle tekstil işverenlerinin “Bu sektörde grev olmaz” yönlü ifadeler kullanarak işçi içerisinde güvensizlik yaratmaya çalıştığını belirten Özdemir, “Grev uygulamasına başlayarak tekstil iş kolunda da greve çıkılabileceğini göstermiş olduk” diyor.

ÖMRÜMÜN EN HEYECAN VERİCİ OLAYI

İsmail Şen’de 12 yıllık KORDSA işçisi. O da Polyester bölümü işyeri temsilcisi. Babası emekli Pirelli işçisi olan Şen, grev ve hak alma mücadelesi konusunda diğer işçilere göre daha deneyimli. Daha ilkokul çağlarında babası ile eylemlere katıldığını anlatan Şen, “Babam sendikal faaliyetlerde öncü işçilerden biriydi. Onların eylemleri bizimkilere göre daha kalabalık olurdu. Eşler, çocuklar, binlerce işçi ve ailesi yürürdü İzmit sokaklarında. Belki ilerleyen günlerde bizde ailelerin katıldığı eylemler yaparız. 37 yaşındayım ve 37 yıllık hayatımın en heyecan verici şeyini yaşıyorum. Burada bir mücadele var, hak arayışı var”diye konuştu. Muharrem Üzgen 13 yıllık KORDSA işçisi ve Naylon-Bez bölümü işyeri temsilcisi. Üzgen,  KORDSA’da çıkılan ilk grev olsa da bunun ilk eylem olmadığını, 1998 yılında da 25 işçinin işten çıkarılması üzerine 12 günlük işyerini terk etmeme eylemi yapıldığını aktarıyor.  Grevin krizle kaybedilen hakların geri alınması için TEKSİF üyesi işçilerin birliği ve beraberliği anlamına geldiğini söyleyen Üzgen, hak ettiklerini alana kadar grevi sürdüreceklerini söylüyor. Yalçın Polat da “Kaybettiklerimizi alana kadar yılmadan, usanmadan kararlılıkla ve birlik içerisinde grevimize devam edeceğiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Standart Profil işçisinden Söktaş grevcisine destek

SONRAKİ HABER

İzmir’in tarihine bir hançer Konak tüneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...