19 Ağustos 2013 21:10

Mücadeleyi, birliği ve uyanıklığımızı yükseltelim

Tunus halkı; yiğit evlatlarından birini daha yitirdi. Halk Cephesine mensup olan Halkçı Akım’ın yöneticisi yoldaşımız Muhammed İbrahimi, cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde evinin önünde katledildi. Yoldaşımızın katledilmesi ile ülkemiz, Ennahda hareketinin iktidara yerleşmesinden bu yana içine girdiği ve özellikle y

Mücadeleyi, birliği ve uyanıklığımızı yükseltelim
Paylaş
Halkın Sesi Gazetesi

Tunus halkı; yiğit evlatlarından birini daha yitirdi. Halk Cephesine mensup olan Halkçı Akım’ın yöneticisi yoldaşımız Muhammed İbrahimi, cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde evinin önünde katledildi. Yoldaşımızın katledilmesi ile ülkemiz, Ennahda hareketinin iktidara yerleşmesinden bu yana içine girdiği ve özellikle yine yoldaşımız olan Şükrü Belayid’in öldürülmesiyle daha da derinleşen genel bir krizin yeni bir aşamasına girmiştir. Bu aşama, bir yanda halkın ve onun devrimci demokratik güçleri, diğer yanda Ennahda’nın başını çektiği gerici güçler arasında açık mücadele aşamasıdır.
Bu çatışma; Ennahda iktidarı sırasında payına sadece daha fazla yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, baskı ve iradesinin gasbedilmesi ve ülke zenginliklerinin ABD’li, Avrupalı güçlere ve körfez ülkelerine peşkeş çekilmesi düşen halkın yararına olarak er ya da geç bir çözüme kavuşacaktır. Ennahda ve onun hükümetteki temsilcileri tarafından yayılan şiddet dolu söylemler, ülkenin her tür silahın yığıldığı bir terör bölgesine dönüşmesine neden olmuştur.
İbrahimi’nin öldürülmesi, halkımızın sabrının taşmasına ve demokratik bir anayasa yapma ve ben Ali iktidarının devrilmesine neden olan temel hakların tanınması taleplerine cevap vermeyen, yıpranmış ve artık geçerliliğini yitirmiş bir meşruiyet adına halkın iradesini gasbeden bu çetenin iktidarına son vermek için binlerce insanın sokaklara dökülmesine neden olmuştur. Ulusal Selamet Cephesi şeklinde örgütlenen halkın ve onun diri güçlerinin direnişinin, halkı aldatmaya yönelik kurumların dağıtılmasını hedeflediği açıktır. Artık hedef; zaman kazanmak ve saflarını yeniden örgütleyebilmek ve halkın mücadelelerinin karşısına dikilmek için halkın mücadelesini itibarsızlaştırmaya, bozmaya ve halka karşı bir şer yuvasına dönmüş olan “Kurucu Meclisin” varlığını sürdürmesine olanak tanıyarak “ulusal birlik hükümeti” ve hatta kendi kontrolü altında bir “ulusal selamet hükümeti” önererek kendisine karşı yönelen hareketi sarsmayı ve gündemdeki talepleri kendi çıkarına kullanmaya yönelik Ennahda’nın planlarını boşa çıkarmaktır.
Tunus Emekçileri Partisi, Tunus halkını, toplumsal-politik güçleri ve sivil örgütleri uyanık olmaya, saflarını sıklaştırmaya halkımızın ve 26 Ağustos’ta Ulusal Selamet Cephesinin kuruluş bildirgesinde belirtilen devrimimizin en acil talepleri gerçekleşinceye kadar birlik olmaya davet eder. Aksi halde, halkımız Müslüman Kardeşler boyunduruğundan kurtulmak için çok değerli bir fırsatı; özgürlüklerin, ulusal onurun, adaletin, eşitlik ve demokrasinin hakim olduğu yeni Tunus’un inşasına başlama fırsatını kaçıracaktır.

BAŞYAZI

ÖNCEKİ HABER

KESK bugün Ankara’da

SONRAKİ HABER

Yaşama ve bisiklete saygı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...