21 Mayıs 2011 11:36

Savaş, açlık ve işsizlik yaratanlara oy yok

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, halkla toplantılarına dün de devam etti. Karasu ve Fevzipaşa’da açık hava toplantıları düzenleyen Bozlak, Çukurova ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde halk toplantısı yaptı. EMEP ve BDP il ve merkez yöneticilerinin de katıldığı topla

Savaş, açlık ve işsizlik yaratanlara oy yok
Paylaş

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, halkla toplantılarına dün de devam etti. Karasu ve Fevzipaşa’da açık hava toplantıları düzenleyen Bozlak, Çukurova ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde halk toplantısı yaptı. EMEP ve BDP il ve merkez yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda artık ezilen Kürt halkının emekçilerin AKP, CHP, MHP gibi düzen partilerinden beklentileri kalmadığına vurgu yapıldı.

Yaratılan blok ile emek, demokrasi ve özgürlük güçlerinin artık halka, çözümü kendi ellerinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Bozlak, artık halkın, emekçilerin, gençlerin, kadınların bir araya gelerek sorunların çözümü konusunda birleşeceğini ifade etti.  Bozlak, en yakıcısı sorunun Kürt sorunu olduğunu belirtti. Kürt sorununun çözümü konusunda ne AKP’nin ne de diğer düzen partilerinin çözüm sunmadığını belirten Bozlak, “ Kürt halkının talepleri çok açık ve nettir. Ama bu sorunda bir ileri iki geri adım atarak bir yere varılmaz. Bugün Erdoğan bu sorunda Tansu Çiller ile aynı noktada bulunmaktadır.” dedi.  İş, aş ve özgürlük sorununun çözümü konusunda ise  düzen partilerin çok uzak olduğuna dikkat çeken Bozlak, “Savaşa aktarılan 500 milyarlık paraları halkın insanca yaşacağı bir düzen için harcamak yerine kardeş kanının akmasına, gençlerin ölmesine harcıyor. Bununla halkımız daha çok yoksullaşıyor, daha çok işsiz kalıyor. “ şeklinde konuştu.

KAN DÖKMEK ÇÖZÜM DEĞİL

Antalya’da ise Barış Meclisi çatışma ve operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Nigar Koca, seçim sürecinde tüm siyasi partilere çözüm çağrısında bulunarak savaşların, ülkede ve dünyada yarattığı can, ekonomik  kayıplarla beraber toplumsal huzur ve ruh halini de olumsuz etkilediğini belirterek “Bunu tersine çevirebildiğimiz takdirde geleceğe yönelik en büyük yatırımı yapmış olacağız. Hükümet yetkilileri “Artık Kürt sorunu yoktur” yönünde açıklamalar yapıyorlar. Barışçıl ve demokratik çözümlere dair umutlarımızın sonlandırılmasından ve yeniden kanlı bir çatışma zemini yaratılmasından endişe duyuyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdal Avcı, ilçeleri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Meslek hastalıklarının yüzde 86’sı madencilikte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...