19 Ağustos 2013 20:34

Grevimizi kıramayacaklar

Kayseri’de KARSU Tekstil’de çalışmakta olan bir işçiyim. Yıllardır, bizlerden alınan haklarımızı geri almanın mücadelesini veriyoruz.  Fakat bir türlü başaramadık. Sebep ayrı düşünmemiz. Ayrılık olan yerde patronun ekmeğine yağ sürüyoruz.Önceki haklarımız dört ikramiye kıdem farkı ve iaşe vs. i

Grevimizi  kıramayacaklar
Paylaş
KARSU Tekstil işçileri

Kayseri’de KARSU Tekstil’de çalışmakta olan bir işçiyim. Yıllardır, bizlerden alınan haklarımızı geri almanın mücadelesini veriyoruz.  Fakat bir türlü başaramadık. Sebep ayrı düşünmemiz. Ayrılık olan yerde patronun ekmeğine yağ sürüyoruz.
Önceki haklarımız dört ikramiye kıdem farkı ve iaşe vs. idi. Sendikamız nihayet grev kararı aldı umutlarımız arttı. Fakat arkadaş saydığımız bazı şahıslar grevi baltalamaya giriştiler yani grev kararı alınan bir iş yerinde kaçak yollarla çalışmaya başladılar. Eğer böyle giderse başaramayacağız. Birlik olup tek yürek olmalıyız o zaman başarırız.
Bu durum bizleri çok rahatsız etti. Umarız yetkili ve gözlemci arkadaşlarımız buna bir son verir. Buradan çıkacak sonuç KARSU Tekstil çalışanlarının ve diğer fabrikalarda greve gitmiş çalışan arkadaşlarımızın kaderini belirleyecek geri adım atmamakta kararlıyız inşallah başaracağız.
Bazı işletmelerde görev alan teknisyenler greve giden işçi emekçi arkadaşları arayarak işe gelmelerini istiyorlar. Oradaki işletme yetkilileri biz arkanızdayız diyerek grevin ikinci gününde dört çalışanı getirdiler bu da bizi haliyle rahatsız ediyor umarım ki, siz büyüklerimiz basın mensupları bu sesimizi herkese duyurursunuz. Sendika temsilcilerimiz bu direnişi kırmaya çalışan, arkadaş demeye dilimizin varmadığı kişilerin isimlerini sendikaya göndereceği umudundayız. Biz işçiler yukarıda yazdığımız gibi sadece bizden alınan haklarımızın geri verilmesini istiyoruz bize verdiklerin vaatlerin hiçbirini  yerine getirmediler şimdiden bu yazıyı yayınlayacağınızdan dolayı HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kayseri

ÖNCEKİ HABER

Yaşamak direnmekse, emekçi halkımız direniyor

SONRAKİ HABER

Moskova’nın ardından...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...