19 Ağustos 2013 17:33

Egemen Bağış’a Olimpiyat tepkisi

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın “Gezi protestocuları yüzünden olimpiyatları alamayacağız” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.Yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Tarhan, “Her başı sıkıştığında ‘şu faiz lobisi, bu dış mihrak, hatta çapul

Egemen Bağış’a Olimpiyat tepkisi
Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın “Gezi protestocuları yüzünden olimpiyatları alamayacağız” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Tarhan, “Her başı sıkıştığında ‘şu faiz lobisi, bu dış mihrak, hatta çapulcular, kemirgenler’ gibi bahanelere sığınan ve devleti böyle yönetmeye alışmış iktidarın bir bakanı ‘gezi protestocuları yüzünden olimpiyat düzenleme hakkının alınamayacak olması’ açıklamasında bulunmuş. Bu tespiti ile akıl- fikir ‘Bağış’lanırken ortada olmadığından şüphelendiğim bakan, muhtemel bir başarısızlığı kamufle etmek için yine atmış tutmuş” ifadelerini kullandı. Tarhan, Bağış’ın “dopingli atlet, çekiççi, gülleci, halterci, güreşçi, Kırkpınar pehlivanı, hatta dopingli Akdeniz Oyunları”nı unuttuğunu vurguladı. Tarhan, iktidarın ırkçılık yaptığı gerekçesiyle FILA’dan ceza alan daha sonra cezası askıya alınan güreşçi Rıza Kayaalp’i dahi savunduğunu hatırlatarak “Bakan, İnsanları aşağılayarak bilinçaltını dışa vuran bu nedenle 6 ay ceza da alan bir sporcuyu sahiplendiklerini ve bayrak taşıttıklarını da unutmuş” dedi. Tarhan, “Bir mucize olsa, olimpiyat düzenleme onurunu yaşasak ulus olarak elbette isteriz. Ama insanın özgür olmadığı, demokratik itiraz hakkını kullanan gençlerin dövülerek öldürüldüğü bir ülkede olimpiyat olsa ne olur, olmasa ne olur” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

103 yaşında paraşütle atlıyor

SONRAKİ HABER

Barça’ya rakip olmak zor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...