21 Mayıs 2011 14:38

Asker, polis ve koruculara konuştu

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkari’deydi. Başbakan AKP’nin en az katılımlı mitinginde kepenk kapatmaya tepki gösterdi. Kürt sorunu demeyen Erdoğan, “Bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırmayız. Bu vatan bizim. Kim ameliyat peşine düşüyorsa avucunu yalasın” dedi.Nöbetçi eczane ve fırınlar dı

Paylaş

Nöbetçi eczane ve fırınlar dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu, kontakların açılmadığı kentte Başbakan için olağanüstü güvenlik alındı. Kent merkezinin giriş çıkışları kontrol altına alındı, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Erdoğan Hakkari Valiliği önünde genelini polis ve asker eşi, çocukları ile koruculardan oluşan yaklaşık 1500 kişiye seslendi. Hakkari’de insanların tehdit edilerek belediye eliyle dehşet saçıldığını ileri süren Erdoğan, “Buna kepenk kapatma diyemezsiniz. Bu açık seçik kepenk kapattırmadır. Ticaret özgürlüğüne engel olmaktır bu. Hangi demokrasi temel hak ve özgürlükleri konuşuyorsunuz siz. Bu sokakta dolaşırken insanlığımdan utanıyorum. Bu nasıl yerel yönetim. Burada alt yapı yol var mı Allah aşkına. Size gönderdiğimiz para nereye gidiyor”dedi.

İnkar politikalarına karşı çıktıklarını ve faili meçhul cinayetlerin peşine düştüklerini de savunan Erdoğan, Kürtçe konuşma özgürlüğünün AKP döneminde olduğunu buna TRT-6 ve Hakkari Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Kürt Konferanslarının katkısı olduğunu söyledi. MHP-CHP-BDP’yi süreci sabote etmekle suçlayan Erdoğan, 1940’lı yıllarda CHP’li Bakanlar Kurulunun, İsmet İnönü imzasıyla kitapları toplattığına dair daha önce gösterdiği belgeleri hatırlattı.

İnkar ve asimilasyon politikalarına karşı çıktıklarını da savunan Erdoğan, “Benim partimin grubunda 60’ı aşkın Kürt kökenli milletvekili var. Kabinemde Kürt bakan arkadaşlarım var. Birilerinden ruhsat alarak bunları görevlendirmedik. Bu görevlendirmeleri millet yaptı. Herkes rolünü oynuyor. Artık bu ülkede Kürt kardeşimizin sorunları bugünden sonra da benim sorunumdur. Laz’ın, Türk’ün sorunu benim sorunumdur. Biz tek millet dedik. Bu milletin içinde Türk, Kürt, Çerkez, Laz Roman’ı var. Millet böyle oluşur. Arkadan tek bayrak dedik. Ta Afyon’dan yola çıkarken dedim. Bu renk şehidimin kanı, hilal bağımsızlık, yıldız şehitleri sembolize eder” şeklinde konuştu.

‘AMELİYAT YAPTIRMAYIZ’

“Bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırmayız. Bu vatan bizim. Kim ameliyat peşine düşüyorsa avucunu yalasın. Şu Hakkari’nin sokaklarındaki hale Kürt kardeşlerime hizmet vermek diyebilir miyiz?​” diyen Erdoğan BDP’ye yüklenerek, “Halkını seven halkına hizmet eder. Hakkarililerin gerçeği görmesini istiyorum. Bu şiddet politikalarını sorgulamalarını, Hakkarili anaların çocuklarına sahip çıkıp dağdan çağırmasını istiyorum” dedi.

Erdoğan yeni anayasa için de Hakkarililerden de destek istemekten geri durmadı. Yapmak istedikleri hizmetlerin engellendiğini ileri süren Erdoğan, BDP’yi hedef alarak, yaşanılanlardan BDP’yi sorumluyu tuttu. “Terörden besleniyorlar. Terör varsa BDP var. Bunu onlar da açıkça ilan ediyor. Demokrasi diyorsanız tavrınızı açıkça ortaya koyacaksınız. Siz bu konuda yürekliyseniz çıkın terör örgütü olarak PKK’yı ilan edin” diyen Erdoğan BDP’ye yönelik suçlamalarını sürdürdü. BDP’ye yönelik suçlamalarını Sivil Cuma eylemlerini hedefine alarak sürdüren Erdoğan, “Hakkari’de 2007’de ilk kez beyin ameliyatı yapıldı. Bağımsızlar ne yapacak. Ne hizmet verecekler Kürt kardeşlerime” dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Savaş bizi umudumuzdan uzaklaştırıyor

SONRAKİ HABER

EMEP adayları öğrencileri dinledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...