19 Ağustos 2013 15:31

Genelkurmaydan casusluk açıklaması

GENELKURMAY Başkanlığı, “İzmir askeri casusluk dava dosyasındaki belgelerle ilgili askeri bilirkişi raporunu hazırlayan heyete Orgeneral Hulusi Akar’ın baskı yaptığı” iddiasının doğru olmadığını belirtti.Genelkurmay Başkanlığı, İnternet sitesi üzerinden “Devam etmekte olan soruşturma ve davalar” konusunda bir açıklama yap

Genelkurmaydan casusluk açıklaması
Paylaş

GENELKURMAY Başkanlığı, “İzmir askeri casusluk dava dosyasındaki belgelerle ilgili askeri bilirkişi raporunu hazırlayan heyete Orgeneral Hulusi Akar’ın baskı yaptığı” iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı, İnternet sitesi üzerinden “Devam etmekte olan soruşturma ve davalar” konusunda bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığının açıklaması şöyle: “İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan ve bazı Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin de yargılandığı davanın soruşturma aşamasında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yazısı üzerine, incelemesi talep edilen belgelerle ilgili incelemenin herhangi bir personelin baskı ve telkinde bulunmasına imkan verilmeyecek tarzda, hukuka uygun olarak ve objektif bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.”

AKAR HAKKINDAKİ İDDİA

Bazı İnternet sitelerinde ve basında Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral Hulusi Akar’ın İzmir’deki askeri casusluk dava dosyasında bulunan belgelerle ilgili askeri bilirkişi raporunu yazan heyete baskı uyguladığı iddia edilmişti. Avukat Nevzat Güleşen, kendisine ulaşan bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmıştı. Askeri Casusluk Savcısı Zafer Kılınç dosyadaki askeri belgeler için Genelkurmaydan bilirkişi raporu istemişti. Eylül 2012’de hazırlanan askeri bilirkişi raporu sanıkların lehine çıkmıştı. Avukat Güleşen ise raporun ardından yaşananları anlatırken savcının bu yazısı üzerine Genelkurmaydan ikinci bilirkişi raporunun gönderildiğini iddia etmişti. Genelkurmaydan gönderilen ikinci raporda, aynı belgeler hakkında yapılan değerlendirmeler bu kez sanıkların aleyhine döndü. Güleşen de, Orgeneral Hulusi Akar’ın mahkemede tanık olarak dinlenmesi için talepte bulundu. (AnkaraANKA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklılar katliamı unutmadı

SONRAKİ HABER

MGK yarın toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa