19 Ağustos 2013 15:18

Öğrenciler hocalarına sahip çıktı

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ile Yrd. Doç. Dr. Lyndon Way’in işine hiçbir gerekçe gösterilmeden son verilmesine tepki gösteren öğrenciler, mücadele edeceklerini belirterek, “Bu mesele hepimizindir, üniversiteler hepimizindir” dedi.İzmir Ekonomi Üniversitesi

Öğrenciler hocalarına sahip çıktı
Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri İzmir Ticaret Odası önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Hocama dokunma” pankartı açılarak, “Akademik köleliğe son”, “Akademik kıyıma son” dövizleri taşındı.

Açıklamayı okuyan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencisi Ali Cem Doğan, üniversitelerin ticarethaneye çevrildiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz senelerde eşine sıkça rastladığımız, değerli hocalarımızın geçerli sebepler gösterilmeksizin işten çıkarılmaları gibi keyfi uygulamalar özgür ve demokratik üniversite anlayışıyla bağdaşamamaktadır. Bizler bu tablo karşısında sessiz kalmayacağımızı üzerine basa basa tekrar ediyoruz” dedi.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Hocalarının yanında olduklarını belirten Doğan, yapılan yanlıştan bir an önce geri dönülmesini umduklarını ifade etti. Mücadeleyi her alanda ilerleteceklerine vurgu yapan Doğan, “Değerli hocalarımızın nezdinde tüm Türkiye’de yaşanan akademisyen kıyımından ve üniversitelerdeki keyfi işten çıkarmalardan mağdur olan öğretim elemanları, öğrenciler ve üniversite çalışanlarıyla mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Bu mesele hepimizindir, üniversiteler hepimizindir” diye konuştu.
Açıklamanın ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri siyah çelengi İzmir Ticaret Odası önüne bıraktı. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Herkes kendi işini yapsa...

SONRAKİ HABER

Yıldız: Bakan kamuoyunu yanıltıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...