19 Ağustos 2013 15:00

'AKP bu meseleye ciddiyetsiz ve ikiyüzlü yaklaşıyor'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye’nin barış sürecinde ciddi olmadığını öne sürerek, “Süreç çökerse PKK’lı gerillaların geri çekilmesi bir tarafa, güneye çekilenler kuzeye dönebilir, o zaman da büyük bir savaş olabilir." dedi.KCK Yürütme Kons

'AKP bu meseleye ciddiyetsiz ve ikiyüzlü yaklaşıyor'
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye’nin barış sürecinde ciddi olmadığını öne sürerek, “Süreç çökerse PKK’lı gerillaların geri çekilmesi bir tarafa, güneye çekilenler kuzeye dönebilir, o zaman da büyük bir savaş olabilir." dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Bayık, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nde yayınlanan Rudaw gazetesinde verdiği röportajda çözüm sürecine değindi. Çözüm sürecinde Türkiye’nin ciddi olmadığını öne süren Bayık, “AKP hükümeti bu meseleye ciddiyetsiz ve ikiyüzlü yaklaşıyor. Demokrasiden korkuyor. Bunu muhaliflerine karşı görüyor ve bu, bütün Kürt özgürlük hareketince sıkıntıya neden olmuş. Onun için yeni paketler düzenliyor.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye ile PKK arasında başlayan görüşmelerin bozulmaması ve diyalogun devam etmesini umduğunu kaydeden Bayık, “Ümit ediyorum bu süreç bozulmasın. Eğer AKP bu şekilde devam ederse sürecin ilerlemesi bir tarafa, PKK’lıların çekilmesinden öte, güneye çekilenler tekrar kuzeye döner. İşte o zaman büyük bir savaş gerçeği olur. Umuyorum durum bu aşamaya gelmez.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rojava için insan zinciri oluşturulacak

SONRAKİ HABER

Herkes kendi işini yapsa...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...