19 Ağustos 2013 11:33

Krallar ve kekleri

 Krallar gibi beslendiğinizden sizin de haberiniz var mıydı? Özellikle son yıllarda hazır  gıda üretiminin artması sonucu kendi evlerimizde ve kendi mutfaklarımızda dilediğimiz keki hazırlayıp sevdiklerimize sunduğumuz bu tarifler 1789’larda Fransa’da sadece kraliyet ailelerine özel yapılmaktaydı. Peki, ne oldu da eskiden sadece kraliyet

Krallar ve kekleri
Paylaş

 

1789’da Fransa devrimi ile pastacılık yeni bir devrim açmıştır. Bu sayede pastacılar kraliyet sarayı dışında Fransa’nın her tarafına yayılarak pasta imalathaneleri kurmuşlardır. Zamanla sırf bu pastaları yiyebilmek için Dünya’nın her yerinden insanlar Fransa’ya akın etmişler. Severek yedikleri özellikle CupCake ve CheeseCake’lerin tariflerini yazarak yeni açtıkları butik pastanelerde pişirmeye başlamışlardır. Bu sayede kek çeşitleri tüm Dünya’da özellikle doğum günlerinde,  düğünlerde, evlilik yıldönümlerinde ve davetlerde pişirilmeye ve sunulmaya başlamıştır.

Peki, tüm Dünya’nın severek yediği özellikle  CheeseCake tarifleri ve CupCake tarifleri’nin orijinallerine nasıl ulaşacağız? Sadece lüks restoranların mutfaklarında pişirilenle mi yoksa en ünlü pastanelerde bize sunulanla mı yetineceğiz? Tabi ki teknolojinin ve hazır gıda üretiminin hızla gelişmesi sayesinde istediğimiz keki kendi evimizde kendi mutfağımızda annemize, babamıza, eşimize, çocuğumuza ve tüm sevdiklerimize pişirebilir ve sunabiliriz.  Hazır gıda üretiminin çeşitliliği sayesinde eskiden sadece  pastanelerde gördüğümüz kat kat, üzeri çeşitli kremalarla, şekerlemelerle süslü kekleri artık herkes evinde yapabilir. Fakat en lezzetli pastaları yapabilmek için tabi ki hazır gıda üretiminin çeşitliliği yeterli olmayacaktır. Peki, işimize yarayacak olan şey eski kek tarifi kitapları mı?  Modası geçmiş eski kek tarifi kitapları yerini daha modern ve her gün içerisine yeni tarifler girilen sitelere bıraktı. Şimdi sadece internet sitesine girip bir tıkla bütün dünya mutfağını masaya sermek artık çok kolay.  Resimlikektarifleri.com sizin için en güzel, en yeni gerek geleneksel tatları gerekse dünya mutfağını önünüze sunuyor. Resimli kek tarifleri sitesinden ulaşacağınız tarifler ile pişirdiğiniz kekin görüntüsü ve tadı en lüks pastanelerde önümüze sunulan hazır keklerin yerini aratmıyor.

Bu sitenin yardımı ile dünyaca ünlü, en popüler ve en lezzetli tariflere ulaşmanız mümkün. Önce kendi mutfağında ulaştığı yeni lezzetleri deniyor daha sonra ise bu tarifleri adım adım görsele döküp en yalın dili kullanarak sizlere ulaştırıyor. 7’den 70’e herkesin bir profesyonel gibi dilerse Dünyaca ünlü;  Fransız mutfağına ait macaron, İngiliz mutfağına özgü cheesecake, İtalyan usulü tiramusu veya geleneksel kekler pişirerek en mükemmel lezzetleri yakalayabilirler.

Ayrıca resimlikektarifleri.com tariflere ek olarak farklı mutfak haberleri, sağlık haberleri, kek yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar gibi bilgiler de sunarak ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanında kendi yaratıcılığınız ile oluşturduğunuz yeni tariflerinizi ekleyebilirsiniz.  Facebook, Twitter, Pinterest gibi sosyal paylaşım araçları ile sizin gönderdiğiniz tarifleri tüm Dünya’ya ulaştırma imkânı sağlıyor.

ÖNCEKİ HABER

Evdeki hesap çArşı' ya uymadı

SONRAKİ HABER

'Bu mesele hepimizindir, üniversiteler hepimizindir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...