18 Ağustos 2013 16:51

Afganistan tarihi maça hazırlanıyor

AFGANİSTAN 10 yıl aradan sonra ilk uluslararası futbol maçına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarihi maç yarın Afganistan ile Pakistan arasında oynanacak. Müsabaka, Afganistan Futbol Federasyonu (AFF) Stadyumu’ndaki yapay sahada gerçekleşecek.Bu maç aynı zamanda Afganistan’la komşusu Pakistan’ın 1977’den beri karşılı

Afganistan tarihi maça hazırlanıyor
Paylaş

AFGANİSTAN 10 yıl aradan sonra ilk uluslararası futbol maçına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarihi maç yarın Afganistan ile Pakistan arasında oynanacak. Müsabaka, Afganistan Futbol Federasyonu (AFF) Stadyumu’ndaki yapay sahada gerçekleşecek.
Bu maç aynı zamanda Afganistan’la komşusu Pakistan’ın 1977’den beri karşılıklı oynayacağı ilk maç olacak. AFF Genel Sekreteri Sayed Aghazada, “Bu çok zor bir periyottan sonra normale dönüşümüzü simgeliyor. Afgan futbolu organizasyon ve alt yapı olarak gelişti ve artık futbolun ülkemizde daha önemli roller üstlenebileceğini düşünüyoruz” dedi.
Afganistan’a bir milli maç için gelen son ülke Türkmenistan’dı. 2003’teki maçı Türkmenistan 2-0 kazanmıştı. Afganistan Milli Takımı bu yıl oynadığı üç maçta da yenilmedi. Sri Lanka ve Moğolistan’ı yenen Afganistan, Laos’la da berabere kaldı. Ülke, FIFA sıralamasında 139. sırada.
Pakistan Futbol Federasyonu (PFF) Genel Sekreteri Ahmed Yar Khan Lodhi de bu maçın tüm Güney Asya ülkeleri için sembolik önem taşıyan bir müsabaka olacağını vurguladı. FIFA’dan yapılan açıklamada, 8 takımdan oluşan Afganistan Premier Ligi’nin de bu hafta sonu başlayacağı ifade edildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

5 periyotluk müsabaka Türkiye’nin

SONRAKİ HABER

Dopingde sezon öncesi semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...