18 Ağustos 2013 10:44

Muğla'da iki ayrı noktada orman yangını

Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde dün gece bilinmeyen bir nedenle iki ayrı orman yangını çıktı. Yangın söndürme helikopterleriyle sürdürülen müdahalelerde kısmen kontrol altına alınan Dalaman'daki yangında 3 ev ile 2 ahır yanarken, Fethiye'de Kemer beldesinde devam eden tehlike ihtimali nedeniyle 9 ev boşaltıldı

Muğla'da iki ayrı noktada orman yangını
Paylaş

Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde dün gece bilinmeyen bir nedenle iki ayrı orman yangını çıktı. Yangın söndürme helikopterleriyle sürdürülen müdahalelerde kısmen kontrol altına alınan Dalaman'daki yangında 3 ev ile 2 ahır yanarken, Fethiye'de Kemer beldesinde devam eden tehlike ihtimali nedeniyle 9 ev boşaltıldı.

Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde dün gece aynı saatlerde 2 ayrı noktada başlayan orman yangınları, tehlike yarattı. Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Ören köyü Dömen mahallesinde gece saat 23.00 sıralarında başlayan ilk yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yuva Deresi mevkiinde bulunan yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangın nedeniyle 9 ev güvenlik nedeniyle boşaltılırken, köy sakinleri geceyi sokakta geçirdi. Çıktığı andan itibaren köylülerin çabalarıyla söndürülmeye çalışılan yangın, Fethiye'nin yanı sıra Antalya ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin, arazöz ve iş makineleriyle müdahalesiyle sürdü. Gece olması nedeniyle yangın söndürme helikopterleri ile etkili müdahalede bulunulamazken, günün ilk ışıklarıyla birlikte yangına havadan da müdahaleye başlandı. Devam eden müdahalelere rağmen, buradaki yangın hala kontrol altına alınamadı.

Aynı saatlerde Dalaman ilçesine bağlı Akkaya mahallesi Bülüşlü mevkiinde de henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Çıkan yangın kısa bir süre içerisinde rüzgarın da etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Yangına, Ortaca ve Dalaman Belediyesine ait 8 itfaiye aracı ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile müdahale edildi. İlk belirlemelere göre 250 hektar ormanlık alan yanarken ormanda bulunan ve yangın ulaşmadan boşaltılan 3 ev ile 2 ahır yandı. Yangında her hangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Kontrol altına alınmaması nedeniyle kısa bir süre içinde yerleşim yerlerini tehdit ederken, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda yangın kısmen kontrol altına alındı. (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Rojava eylemine bıçaklı saldırı

SONRAKİ HABER

Akit’in ‘kamp’ korkusu sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...