17 Ağustos 2013 16:25

Çöp sorununa çözüm bulunsun

HARMANDALI halkı kendilerini yaşamdan bezdiren çöp sorunu ile ilgili bu sabah saat 7.00’den itibaren çöp alanına giden yolu kapattı.Eylem olacağının haberini alan ilçe belediyelerin yöneticileri temizlik işçilerini gece yataklarından kaldırarak çöpleri döktürdü.Mahalle halkı sabah saatlerinden itiba

Çöp sorununa çözüm bulunsun
Paylaş

Eylem olacağının haberini alan ilçe belediyelerin yöneticileri temizlik işçilerini gece yataklarından kaldırarak çöpleri döktürdü.

Mahalle halkı sabah saatlerinden itibaren, “Çöpünü de al git”, “Çöp değil, ulaşım istiyoruz”, “Diren Harmandalı” yazılı dövizlerle ve çöp konteynerlerinden barikat oluşturarak çöpe çıkan yolu kapatırken, Gaziemir, Narlıdere, Bornova, Menemen gibi ilçelerden gelen çöp araçları barikat önünde beklemeye başladı.

HÜKÜMET DE SORUMLU

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Özdem, amaçlarının temizlik işçisi arkadaşlarına işkence yaşatmak olmadığını belirterek, “Artık çöpün içinde yaşamak istemiyoruz. Bu durumun sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hükümettir. Gezi parkındaki ağaca müdahale eden Başbakan, burada yaşanan soruna çözüm bulmakla yükümlüdür” dedi. Bugün araçları göndermemiş olabilirsiniz ama biz yarın da buradayız, geceleri de burada olacağız” dedi.

ÇÖPÜ KALDIRMIYORLAR KONUT YAPIYORLAR

Eyleme katılan vatandaşlardan Evka-5’te oturan Mustafa Aydınoğlu, sürekli pis kokudan dolayı misafirlerinin bir daha gelmediğini, kendi öz kardeşinin bile gelmek istemediğini belirtti. Naime Butuge, çöplükte sık sık çıkan yangın dolayısıyla dumandan etkilendiklerini belirtirken, Sabri Yılmaz, TOKİ’de oturduklarını, oturdukları konutların çöplüğe 250 metre mesafede olduğunu söyledi. “Yıllardan beri kaldıracağız diyerek bizi oyalıyorlar. Dönüşüm olacak lafları da dolaşıyor, ancak hiçbir çalışma yok. Artık insanca yaşamak istiyoruz. Çöpü kaldırmadıkları gibi dibine 80 yeni konut daha yaptılar” dedi.
Gazetemiz yayına hazırlandığı saatlerde yol kesme eylemi sürüyordu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Keçiören’de direniş parkına saldırı

SONRAKİ HABER

Söktaş’da yüzde 100 grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa