17 Ağustos 2013 16:12

Çocukla AVM’ye gitmeyin!

ESKİDEN sadece büyük şehirleri istila eden  alışveriş merkezleri (AVM) şimdi nerdeyse köyler kadar girdi.  Öyle ki depremde sığınacağımız park alanlarına bile AVM yapılmaya çalışılıyor.  Pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayabilmesi, iştah kabartan fast-food dükkanlarıyla hepsi birer cazibe  merkezi. Pek çok

Çocukla AVM’ye gitmeyin!
Paylaş

Dikkat edilmesi gereken en önemli şeyin, anne babalar ile çocukların hayatı paylaşmaları olduğunu söyleyen Doğaroğlu, tavsiyelerine yapılmaması gerekenlerden başladı. “Alışveriş merkezlerinin klima serinliğine yenilip kapalı duvarlar arasında sıkışmamalı, evlerde bilgisayar ve televizyon başında oturup kalmamalı.” diyen Doğaroğlu, çocuklara seve seve yapacakları, üstesinden kolaylıkla gelebilecekleri küçük sorumluluklar verilmesinin faydalı olacağını söyledi. Doğaroğlu, şu tavsiyelerde bulundu: “Sabah ve akşam gelen yaz serinliğinde çocuklarla birlikte doğaya karışmalı. Bisiklet sürülmeli, kuşlara yem atılmalı, denize yakınsanız martıları da unutmamalı. Çocuğunuzla birlikte sokak kedi ve köpekleri için kapı önüne, kuşlar için pencere önüne bir kap su konmalı ve hayvanların ihtiyaçları onlara anlatılmalı. Belki de bu yaz için çocukların sorumluluğu doğayı, doğadaki canlıları korumak olmalı.” (HABER MERKEZİ)


GİTMEMEK İÇİN NEDENLER

Alışveriş merkezleri; yüksek oranda elektromanyetik dalga içerir. Binlerce kişinin taşıdığı cep telefonları, koca koca elektrik tesisatları, kablolar, mağazalardaki kredi kartı aletleri, gelişmekte olan beyni olumsuz etkiler’.
O ışıl ışıl vitrinler, çocuğun almadan çıkmam diye yerde tepindiği oyuncaklar, kişiyi gereksiz para harcamaya teşvik eder. Şöyle bir gezmeye diye girip koca koca poşetlerle çıkarsınız.
Özellikle kış aylarında binlerce insanın girip çıktığı, havalandırma sisteminin düzgün işlemediği alışveriş merkezleri mikropların yaşayıp, yayılması için şahane bir ortam. Siz daha düşünedurun ‘Bu çocuk hiç soğuka çıkmadı, niye hastalandı ‘ diye.
Alışveriş merkezlerine giderek  dışardaki mis gibi havayı, özellikle bahar aylarında çayırlara çimenlere yayılmayı, toprağı, kuşu böceği, açık havadaki parkları, oyun arkadaşlarını, yapılabilecek spor faaliyetlerini de kaçırmış oluyorsunuz. Hava güzel, dışarı çıkın; parkları, bahçeleri, sokakları arşınlayın.

ÖNCEKİ HABER

Atletizm ziyafetinde son gün

SONRAKİ HABER

Bir yıldız doğuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...