17 Ağustos 2013 15:58

Bu yandaş bi harika dostum!

TMSF’nin bir süre önce el koyduğu Akşam gazetesinde genel yayın yönetmenliği koltuğunda değişikliğe gidilmişti. Akşam’ın Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’nın yerine Star Gazetesi Yayın Koordinatörü ve AKP Eski Milletvekili Mehmet Ocaktan getirilmişti.Ocaktan göreve geldiğinden beri Erdoğan’ı

Bu yandaş bi harika dostum!
Paylaş

Ocaktan göreve geldiğinden beri Erdoğan’ı öve öve bitiremedi. Hatırlanacağı üzere
‘Vesayeti bitiren diktatör Erdoğan!’ başlığıyla yazdığı ilk köşe yazısında “Bunun adı demokrasi devrimidir, modern hukuk devletinin inşasıdır” diyerek yeni görevine çok hızlı başlamıştı.
Gezi direnişi sırasında da sokaklara çıkan halkı darbecilikle suçlayan Ocaktan, yazdığı hemen hemen her yazıda ‘Başbakan’ın da dediği gibi’ cümlesini ağzından hiç eksik etmemişti.

YERE, GÖĞE SIĞDIRAMADI

Ocaktan dünkü yazısında yandaşlığını bir kere daha gösterdi ve Erdoğan’ı yerlere göklere sığdıramadı. Erdoğan’ın dünyaya demokrasi dersi verdiğini iddia eden Ocaktan, ‘Erdoğan kriterleri’nin dünyaya emsal olduğunu yazdı!
İşte Ocaktan’ın dünkü yazısı:
“Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa ve Amerika’nın katil arkadaşı Sisi’nin sırtını sıvazlayan bir lider değil.
Çünkü Sisi, bizdeki bazı şuursuz liberallerin de övünerek yazdıkları gibi kelimenin tam anlamıyla ‘temizlik’ yapıyor.
Yani, Mısır’ın yeni firavunu keskin nişancılarla adeta hayvan gibi avlayarak çocukları, kadınları ve sivil halkı katlediyor. Bu cunta generali, Amerika’nın, Avrupa’nın ve müstemleke ruhlu Arap ülkelerinin izniyle katliam yapıyor. Kısacası, bu katliamların sorumlusu Sisi kadar Müslümanlara ölümü ve diktayı reva gören Avrupa-Amerika liderleridir.
Biliyorlar ki, Adeviyye Meydanı dolup taştıkça cuntanın cinayet ortakları Washington, Paris, Londra ve Berlin de Arap sokağında pisliğe batmaktadırlar. Bu yüzden de, Sisi’nin daha fazla sivili katletmesini sadece seyrediyorlar.
Ama artık hiçbir şey gizli değil, Batı dünyası Firavun’un sırtını sıvazlayarak, diktatörlerin Ortadoğu’daki geleceğini kurtaramaz.
Evet biliyoruz ki, Batı demokrasiyi sadece kendi halklarının hakkı olarak görüyor ama Tayyip Erdoğan, halk iradesinin en çok İslam topraklarına yakıştığını düşünüyor.
Batı, darbeye darbe diyemiyor ama Tayyip Erdoğan, hem kimseden icazet almadan darbe diyor hem de darbenin arka fonundaki Avrupa’yı uyarıyor.
Son katliamın hemen sonrasında başta ABD Başkanı Obama olmak üzere Putin, İngiltere Başbakanı Cameron, Almanya Şansölyesi Merkel ve Fransa Başbakanı’yla tek tek görüşen Başbakan Erdoğan, bütün liderlere ‘halk iradesi’nin esas olduğunu, Mısır’da yaşanan katliamlara sessiz kalarak kimsenin sorumluluktan kurtulamayacağını anlattı.
Başbakan Erdoğan dün de Türkmenistan ziyaretine çıkışında demokrasi ve insan hakları ekseninde adeta bir manifesto niteliği taşıyan önemli mesajlar verdi ve dünya liderlerini bir kez daha uyardı:
- Bu katliamları gerçekleştirenler şeffaf ve adil şekilde yargılanmalıdır.
- Başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere tutuklanan siyasiler serbest bırakılmalıdır.
- Başta BM ve Arap Ligi olmak üzere uluslararası kuruluşlar cesaretlendirdikleri darbecileri kınamalı, katliamların durması için derhal harekete geçmelidir.
- Türkiye mazlumların dili, mazlumların sesi, mazlumların gönül yoldaşı olmaya devam edecektir.
- Şehadete inanmış olan bu insanlar er veya geç demokratik haklarını kazanacaklardır.
- Batılı ülkeler eğer samimi davranmazlarsa, inanıyorum ki artık demokrasi dünyada sorgulanmaya başlanacaktır.
- Bu katliamı işleyenler kadar artık bu katliama sessiz ve tepkisiz kalanlar da bu cinayetlerden sorumludur.
Demokrasiyi ve insanları katleden cuntacılara karşı sesini yükselten, darbecilerin, diktatörlerin hamiliğine soyunan Batı dünyasının ikiyüzlülüğüne parmak doğrultan bir Erdoğan’ı kim sever…
Yıllardır bütün dünyaya demokrasi dersi veren ama demokrasiyi kendi halkları dışındaki İslam topraklarına yakıştıramayan Batı dünyasına ‘Erdoğan kriterleri’ ile adeta ders veren Tayyip Erdoğan’ı kim sever…”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz çalıştığı Milliyet’ten ‘tasarruf’ için çıkarılmış!

SONRAKİ HABER

İki dev, iki kapalı kutu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...