17 Ağustos 2013 15:56

Ücretsiz çalıştığı Milliyet’ten ‘tasarruf’ için çıkarılmış!

MİLLİYET gazetesinden kovulduktan sonra BirGün gazetesinde Doğan Tılıç’ın köşesinde geçici bir süre için yazan Gazeteci Can Dündar’ın oğlu Ege Dündar, para almadan çalıştığı Milliyet gazetesinden “tasarruf” gerekçesiyle çıkarıldığını söyledi.Hürriyet gazetesinden Ayşe Arm

Ücretsiz çalıştığı Milliyet’ten ‘tasarruf’ için çıkarılmış!
Paylaş

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’a konuşan Ege Dündar, Milliyet gazetesindeki 4 aylık serüvenini anlattı.
Dündar, Arman’ın “18 yaşında sen de bu kıyımdan nasibini aldın. “Ben neymişim be abi!” diyor musun?​” sorusuna “Haşa! ‘Medya, sen neymişsin be abi!’ diyorum. 4 ay köşe yazmış biri olarak, tabii ki ‘Ben neymişim be abi!’ diyemem. Benim durumdan çok, medyada olup bitenin önemsenmesi gereki-yor” diye cevap verdi.
İşten çıkarılma sürecini de anlatan Dündar, “Gezi döneminde yazdığım yazıların etkisi oldu mu, yoksa sadece babamın oğlu olduğum için mi tam kestiremiyorum. Bence ikisi de. Ama daha çok Can Dündar’ın oğlu olmam galiba!” ifadelerini kullandı. İşten çıkarıldığını Ekler Yayın Koordinatörü Aslı Çakır’ın ilettiğini söyleyen Ege Dündar şunları söyledi:
“Ekler Yayın Koordinatörüm Aslı Çakır aradı. Çok yakın çalıştığımız biriydi, bana da çok yardımcı oldu bu süreçte. Öncelikle telif alan herkesin gönderileceğini ve bir tasarrufa gidileceğini söyledi.”

‘OĞLU OLDUĞUNU BİLMİYORDUK’

Arman’ın “Sen telif alıyor muydun?​” sorusuna Dündar şöyle cevap verdi:
“Hayır! 4 ay boyunca tek kuruş almadım. Gerekçe, gerçekten tasarruf olsa, para almayan birini göndermek mantıklı değil. Aslı Çakır para almadığımı söylemiş. Demişler ki: ‘Yok, birçok kişiyi göndereceğiz.’ Aslı Çakır bunun üzerine sormuş, ‘Babasıyla mı ilgili?​’ diye. Onlar da demişler ki: ‘Yok biz bugüne kadar bilmiyorduk babasının kim olduğunu…’
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İki gazetecinin ‘telif’ kavgası

SONRAKİ HABER

Bu yandaş bi harika dostum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...