16 Ağustos 2013 20:04

Holdingzede açlık grevinde

Yurt dışında yaşarken “İslami Holding” olarak adlandırılan şirketlere parasını kaptıran ve onca çabasına rağmen geri alamayan gurbetçi Hanifi Doğan, evinde süresiz açlık grevine başladı. Yetkililerden yanıt alana kadar eylemini sürdüreceğini belirten Doğan, “Ölürsem sorumlusu AKP Hükümetidir” diy

Holdingzede açlık grevinde
Paylaş
İbrahim Kale

Yurt dışında çalışan gurbetçi işçiler, çoğunluğu Milli Görüş hareketinin içinde yer alan isimlerin katıldığı törenlerle, “faizsiz kazanç” vaadiyle çeşitli holdinglere ortak olmaya davet edilmişti. Binlerce gurbetçi vatandaş da, yılların birikimini bu holdinglere kaptırmıştı.

Onlardan biri de Hanifi Doğan. Kefenli eylemleriyle tanıdığımız Doğan, Dışişleri Bakanlığı tarafından kurulan yurt dışı komisyonuna yaşadığı sıkıntıları anlatabilmek için 6 ay önce apar topar Türkiye’ye döndü. Çalmadık kapı bırakmadı. Ama kendisiyle ilgilenebilecek bir muhatap dahi bulamadı.

Mağduriyetinin giderilmesi için Başbakan Erdoğan’la görüşmek için randevu talebinde bulunan ancak olumlu bir yanıt alamayan Doğan, Başbakan’ın “kimse mağdur olmayacak” sözünü yerine getirmesini istiyor.

Yimpaş Holdinge 120 bin dolar, Endüstri (Mobella) Holdinge 110 bin mark, Kombasan Holdinge 600 bin mark yatırım yaptığını, belgesi olmasına rağmen 2002 yılından beri parasını geri alamadığını anlatan Hanifi Doğan’ı en çok üzense, kefenle protesto ettiği Erdoğan’ın kendisini  ‘sahtekar’ olarak suçlaması.

‘MISIR’I GÖRDÜN, BİZİ DE GÖR’

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’daki katliamlara sessiz kalan Batı ülkelerini “iki yüzlülükle, kör olmakla” suçladığını hatırlatan Doğan, Başbakan’a şöyle seslendi: “Sen gidip Mısır’da, orada burada olup bitenleri görüyorsun da, kendi burnunun dibinde gurbetçi vatandaşlarının mağduriyetini niçin görmüyorsun? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?  Peki soruyorum size, ‘sizin kaç yüzünüz var’ diye. Biz biliyoruz ki sizin onlardan daha fazla yüzünüz var. Yeşil sermaye yüzlü mü desek, demokrasi yüzlü mü desek? Hangi yüzlü olduğunuzu biz de anlayamadık” Beyaz kefenini üzerine giyerek beni bu kefenle mezara koysunlar diyen Doğan, “Ölürsem herkes şunu bilsin ki, ölümümden AKP Hükümeti sorumlu olacaktır” diyor. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz’e KALAN

SONRAKİ HABER

'Kürt Ulusal Kongresi' 15 Eylül'de başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa