16 Ağustos 2013 18:55

Bahreyn sokaklarında polis işgali

Mısır’dan Tamarud Hareketinden ilham alarak başlatılan İsyan Hareketinin Bahreyn’de ABD elçiliği önündeki eylemine polis çok sert müdahalede bulundu. 14 Ağustos’ta binlerce kişi sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırdı. Bahreyn’in otoriteleri, halkın ayaklanmasına çok sert karşılık verdiler. H&

Bahreyn sokaklarında polis işgali
Paylaş

BARİKATLARIN ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Bahreyn’de gece geç saatlere kadar devam eden protestolar önceki gün neredeyse bütün şehirlerde başladı. Eylemler bazı şehirlerde insan zinciri şeklinde devam ederken, bazı kentlerde oturma eylemleri şeklinde devam etti. Fakat polisin eylemlere karşı aldığı sert tutum, eylemleri başka bir boyuta taşıdı. Polisin uyguladığı şiddete protesto etmek isteyen Bahreynliler geceyi polis kontrol noktaları ve polisin kurduğu barikatların önünde geçirdiler.

Eylemler Tamarud Hareketinin başkent Manamar’a ve ABD  Büyükelçiliğinin önüne çağrı yapmasıyla başladı. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine eylemciler bulundukları yerde  oturma eylemler başlattılar. Manamar’da polis eyleme müdahale etmek isteyince çıkan arbedede polis 5 kadını tutukladı.

ABD, ELÇİLİĞİNİ KAPATTI

Muhalefet partisi AlWefaq, 40 farklı bölgede 60 protesto eyleminin gerçekleştiğini söyledi.  Bahreyn Hükümeti eylemleri olağan olarak  değerlendirirken, ABD herhangi bir tehlikeye karşı elçiliklerini kapalı tutacağını açıkladı.

POLİS EVLERE ATEŞ AÇTI

Bahreyn İnsan Hakları İzleme Komitesi, polis şiddetini gözler önüne sermek için bir rapor hazırladı. Rapor, hükümetin eylemlere olan müdahale biçimi, polisin uyguladığı vahşeti ortaya koydu. Eylemler barışçıl bir biçimde devam ederken, halk polis biber gazları ve plastik mermileriyle karşılaştı.

Polisin uyguladığı şiddet, nisan ayındaki formula yarışlarına karşı gerçekleşen eylemlerdekinin kat be kat üstündeydi. Ayrıca raporda polis eylemlerin gerçekleştiği tüm şehirlerde plastik mermi kullandığı ve evlerin duvarlarına ateş açtığına dair bilgilerde yer alıyordu.  Hükümet aynı zamanda İnternet’e de müdahalede bulundu ve fotoğraf ve video yüklemesini engelledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail gençlere geçit vermedi

SONRAKİ HABER

Grevci işçilere bomba tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa