16 Ağustos 2013 15:12

İşçiler bu kez hakları için mücadeleyi dokuyor

TEKSİF ile Tekstil işverenleri arasında süren görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından diğer illerde olduğu gibi Bursa'da da tekstil işçileri greve çıktılar. Demirtaş Organize Sanayide bulunan 185 işçinin yün dokuma üzerine üretim sürdürdüğü İpekiş fabrikası işçileri, fabrika

İşçiler bu kez hakları için mücadeleyi dokuyor
Paylaş
Önen Ersin

Fabrika önünde bekleyişini sürdüren işçilerin yanına gittiğimizde ise, işçiler fabrikanın çalışma koşullarından ve düşük ücretten yakınıyorlar. İşçiler, bir taraftan aldıkları ücretlerin kendilerini kredi kartlarına mahkûm ettiğini dile getirirken, bir yandan da mesailerin zorunlu hale getirildiğini ve tatil yapma olanağı bulamadıklarını söylüyorlar. “Kriz döneminde bu fabrikanın yaşamasını biz sağladık” diyen işçiler, kriz döneminde 3 ay boyunca mesai ücreti almadan çalışmışlar. İşçiler, aldığı ücretten tatmin olmayıp merdiven altı işletmelerde daha iyi paralara çalışan arkadaşlarının olduğunu belirterek; insanca çalışmak ve yaşamak için grevde olduklarını söylüyorlar.

TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, greve işçilerin talepleri doğrultusunda karar verdiklerini söyledi.

İkramiyelerin 4'e çıkartılması, yüzde 1 kıdem zammı uygulanması ve fazla mesai ücretlerinin düşürülmemesi talepleriyle greve çıktıklarını belirten Şeker, Bursa'da 185 işçiyle emek mücadelesi verdiklerini ifade etti. Aylık 225 saat çalışan İpekiş işçisinin bütün sosyal yardımlar dâhil 1020 TL ortalama ücret aldığını dile getiren Şeker, grev sonrasında alın terinin gerçek karşılığını alacaklarını vurguladı.

Şeker, Türk İş ve DİSK'e bağlı sendikalardan da kendilerini ziyarete gelenlerin olduğunu ifade ederek, grevin başarıyla sonuçlanması için kararlı olduklarını ifade etti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gülsuyu çetesi CHP'li vekili tehdit etti

SONRAKİ HABER

Serêkaniyê'de ambulansa saldırı: 2 ölü 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...