16 Ağustos 2013 17:47

Hükümet hakkında slogan atmışsınız!

Kocaeli Üniversitesi içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yavuz Selim Öğrenci Yurdunda Gezi Parkı direnişine destek eylemlerine katılanlara ve eylemlere katılmayıp yurt sorunlarını dile getirenlere KYK tarafından soruşturma açıldı. Gezi direnişine destek olmak için Kocaeli’nin birçok yerinde düzenlenen eylemlere, ilk g&

Hükümet hakkında slogan atmışsınız!
Paylaş
Didem Çelik / Hasret Gültekin Kozan

Gezi direnişine destek olmak için Kocaeli’nin birçok yerinde düzenlenen eylemlere, ilk günlerde halkın ilgisi oldukça yoğundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de bu eylemlerde en önde yer alıp, taleplerini dile getiriyorlardı.

Taksim Gezi Parkı direnişi sonrasında başlayan eylemlere destek amaçlı Kocaeli Üniversitesi içinde yer alan Yavuz Selim Yurdunda ise 1 Haziran gecesi bir eylem gerçekleştirildi.

HÜKÜMETE SLOGAN SORUŞTURMA NEDENİ

Bunun üzerine harekete geçen Yurt Müdürlüğü ve KYK yapılan eylem hakkında öğrencilere soruşturma açtı. Okulun tatil olmasına rağmen öğrencilerin evlerine savunmalarını isteyen bir yazı gönderen KYK, ifade formunda “01.06. 2013 tarih ve 01.40 sıralarında Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle yurtta idare ve hükümet hakkında sloganlar attığınız ve olayın bir uzantısı olarak İzmit şehir merkezinde düzenlenen protestolara katılmak üzere yurttan çıkış yaptığınız tespit edilmiştir. Bu konu hakkında ifadenizi yazmanızı rica ederim” dedi.

Soruşturmaya maruz kalan ve Kocaeli Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği okuyan Ezgi Elçi, “Her ne kadar eylem yapmak demokratik bir hak olsa da devlet kurumları bu hakkı elinizden alıyor bir şekilde” dedi. Elçi, eğer yurttan uzaklaştırılırsa yüksek ücretli, şartları diğer yurtlara nazaran daha iyi olan Yavuz Selim Yurdundan ayrılmak zorunda kalacak. Ayrıldıktan sonra ne yapacağını da gene kendi cevaplıyor: “Büyük ihtimalle daha yüksek ücretler verip İstanbul’dan okula servisle gidip geleceğim. Hem maddi olarak ciddi bir kayıp, hem de zaman ve emek kaybı.”

‘HAK SAVUNMAK BİLE SUÇ OLDU’

Gece 22.00’den sonra yurttan dışarı çıkışların yasak olduğunu dile getiren Elçi, buna rağmen yurdun müdiresinden izin alarak gece 01.40 sularında 100 kişi kadar bir kalabalıkla Cumhuriyet Parkı’na indiklerini belirtti. O gece yurttan çıkış yapanlara soruşturma açıldığını söyleyen Elçi, “Biz yurt müdiresinden izin alıp dışarı çıktık. Sonuç itibarı ile yanlış bir durum yok. Bunu da ifademde belirteceğim. Ama insanların haklarını savunmak gerçek bir suç bu ülkede. Bu yüzden şu dönemde suçlu olmak bir onur benim için. Ayrıca ailemin bu noktada bana destek sunması benim için ayrı bir gurur kaynağı” diye konuştu.


BAKAN KILIÇ NE DEMİŞTİ?

Daha birkaç gün önce verdiğ bir röportajda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi eylemlerine katılan öğrencilerle ilgili işlem yapılacağı iddiasını yalanlamıştı. “Aklımızın ucundan bile geçmiyor böyle şeyler. Bu tarz bir gündemimiz yok. Biz gençlerle aynı kümede kaynaşmayı, bir arada olmayı, birlikte aktiviteler yapmayı, projeler geliştirmeyi, ülkemizle alakalı adımları birlikte atmayı kurguluyoruz ve buna yönelik çok kurumsal çalışmalarımız var” diyen Kılıç, Gezi Parkı direnişine katılan öğrencilerin listesinin bulunmadığını ve bu tür haberlerin karalama haberler olduğunu söylemişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cari açık açılıyor

SONRAKİ HABER

Savaştan kaçtık sefalete düştük!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...