15 Ağustos 2013 18:06

Dekanı telefonla işten attılar

İZMİR’deki özel üniversitelerden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetimi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’un görevine gerekçesini belirtmeksizin son verdi. YÖK onaylı Dekan olarak görev yapan Alankuş’a işten çıkarıldığı tatilde iken telefonla bildirildi. Sevda Alankuş’la birlikt

Dekanı telefonla işten attılar
Paylaş

İZMİR’deki özel üniversitelerden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetimi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’un görevine gerekçesini belirtmeksizin son verdi. YÖK onaylı Dekan olarak görev yapan Alankuş’a işten çıkarıldığı tatilde iken telefonla bildirildi. Sevda Alankuş’la birlikte yine İEÜ İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Lyndon Way’in de sözleşmesinin feshedildiği belirtiliyor.  Gezi eylemleri sırasında okulda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilerin Gezi’ye destek vermek istemesi üniversite yönetimi tarafından engellenmişti. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Prof. Dr. Sevda Alankuş, bildirimin kendisine telefonla yapıldığını resmi bir tebligatın kendisine ulaşmadığını belirtti. Alankuş, görevine son verilme gerekçesini öğrenmeden herhangi bir yorum yapmak istemediğini belirtti.  
İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi 2001 yılından bu yana faaliyet sürdürüyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 Gezi tutuklusu tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Balçova forumunda eylem kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...