15 Ağustos 2013 17:41

Eşini 11 yerinden bıçakladı savunmasında 'Öldürmek istememiştim' dedi

Manisa'da, evliliğinin 6. ayında kendini aldattığını iddia ettiği eşi 32 yaşındaki Fethiye Gökçen'i sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayıp öldürmekle suçlanan 34 yaşındaki Ali Gökçen, ilk kez hakim karşısına çıktı.45Haber'den Ayşe Yılmaz'ın habarine göre, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi&rsquo

Eşini 11 yerinden bıçakladı savunmasında 'Öldürmek istememiştim' dedi
Paylaş

45Haber'den Ayşe Yılmaz'ın habarine göre, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı Fethiye Gökçen’in annesi Azime Tarhan, ablası Nuran Göksu, abisi Azim Tarhan, İzmir'de 3 Aralık 2012 tarihinde yine bir cinayetle yaşamını yitiren Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer ile Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyeleri, CHP Kadın Kolları, KESK Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadın Kolları Derneği izledi.

SANIK: ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM...

“Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan katil zanlısı Ali Gökçen, Akhisar'dan, eşinin çalıştığı Manisa'ya geldiğini, geceyi alkol alarak arabasında geçirdiğini söyledi.

Garaj civarında kahvaltı yaparken eşinin bir erkekle öpüşürken gördüğünü iddia eden katil zanlısı ifadesinde şunları öne sürdü: “Fethiye’yi çok seviyordum. Ailem Fethiye’nin bana göre bir kadın olmadığını söylüyordu ama ben onu çok sevdiğim için bırakılamıyordum. Karşılaşınca tartışmaya başladık ve bana erkeksen beni boşarsın dedi. Kendimi kaybettim çok zoruma gitti. Bende kendimi korumak için yanımda taşıdığım bıçağı çıkardım korkutmak amacı ile bacaklarına doğru salladım. Kesinlikle öldürme niyetim yoktu, onu öldürmek isteseydim boğazına veya kalbine saplardım. Fethiye doğru bir kadın olsaydı onu öldürmezdim.”

Duruşmada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme talebi reddederek, duruşmayı 7 Ekim'e erteledi.

ANNE: KORUMA TALEP ETTİ AMA...

Duruşmanın ardından davayı takip eden kadın örgütleri basın açıklaması düzenledi.

Duruşma sırasında güçlükle ayakta duran Anne Azime Tarhan önemli açıklamalarda bulundu.

Kızı Fethiye Gökçen’i birçok kere boşanması için uyardığını belirten anne Tarhan şunları kaydetti: “Kızım her seferinde boşanmak istediğinde büyük kavgalar oldu. Kapımıza dayandı. Fethiye’ye 'seni de keserim kızını da keserim öldürürüm' diyerek tehdit ediyordu. Boşanması için görümceleri tarafından da çok dayak yedi. Defalarca mahkemeden koruma talep etti. Ya tehdit ve dayakla geri almak zorunda kaldı ya da koruma göndermediler. Mahkemenin benim kızımın hesabını sormasını istiyorum. Neyse cezası çeksin en ağır cezayı alsın ”dedi.

Kardeşinin fotoğrafını tutmakta güçlük çeken abla Nuran Göksu ise, katil zanlısı Ali Gökçen’in mahkeme sunduğu çeşitli iddiaların gerçeği yansıtmadığını, iddiaların hafifletici sebep olarak kabul edilmemesi gerektiğini belirterek, “Hafifletici sebep filan istemiyoruz. Ömür boyu yatsın. En ağır ceza neyse alsın. Müebbet cezası alsın. Bir daha kimsenin canını yakmasın’’ diye konuştu.

BU İDDİALAR SADECE CEZADAN KAÇMAKTIR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız İstanbul Platformu üyesi avukatı Çağla Deniz Felamur, katil zanlısı Ali Gökçen’in kendisini savunmak için ölen Fethiye Gökçen hakkında yalan iddialarda bulunduğunu söyleyerek, “Yine bir katil zanlısı katlettiği eşinin cezasından indirim alabilmek için çeşitli bahaneler yalanlar üretti. Bu iddialar sadece cezadan kaçmaktır. Bunu kabul edemeyiz. Eşini mahkemede küçük düşürerek ceza indiriminden yararlanması sağlamamak için elimizden gelen neyse yapacağız’’ dedi.

Manisa Barosu Kadın ve çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nilgün Yılmaz Melik, katil zanlısının indirimden yararlanması için uğraş vermesi şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Manisa Platformu Sözcüsü Av. Özge Arslan, Fethiye Gökçen’e davasını sonuna kadar takip edeceklerini ve katil zanlısının en ağır cezayı alması için gayret göstereceklerini ifade ederek, “Kadın katillerine en ağır cezaların verilmesini, kadınların gerçek anlamda korunmasını sağlayan zeminlerin oluşturulması için mücadelemize devam edeceğiz’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’dan Rojava’ya selam

SONRAKİ HABER

'Süreç kaçamak demokrasi paketleriyle yürümez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...