20 Mayıs 2011 09:47

Buharlaşan hidrojen siyanür gazı çevreyi ve insanları zehirliyor

İZMİR-Bergama, Eşme, Sivrihisar Havran/Küçükdere Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Şeyma Gümüştüs, atık havuzundan sürekli olarak buharlaşan hidrojen siyanür gazının çevreyi ve insanları zehirlediğini belirtti.Yıllardır halkın güvenini boşa çıkaran hükümet ve şirketlerden bağımsız mesl

Buharlaşan hidrojen siyanür gazı çevreyi ve insanları zehirliyor
Paylaş

İZMİR-Bergama, Eşme, Sivrihisar Havran/Küçükdere Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Şeyma Gümüştüs, atık havuzundan sürekli olarak buharlaşan hidrojen siyanür gazının çevreyi ve insanları zehirlediğini belirtti.

Yıllardır halkın güvenini boşa çıkaran hükümet ve şirketlerden bağımsız meslek örgütlerince, yaşamı savunan hareketlerce yürütülen çalışmaların önem taşıdığını vurgulayan Gümüştüs, TTB, TMMOB’ne bağlı meslek odaları, sendikalar ve Elele Hareketinin de içinde yer aldığı  bir Komisyon aracılığıyla Kütahya Gümüşköy’deki süreci izleyeceklerini belirtti.

Gümüştüs, atık havuzunun zemininde membran bile olmadığı, kapasitesinin üstünde üretim yapıldığı ve bunun sonucunda kapasitesinin üstünde atık yığıldığı ve denetim süreçlerinin nasıl işlediğinin bilinmediği madende başka bir son beklemenin mümkün olmadığını ifade etti. İzmir-Bergama-Ovacık, Uşak-Eşme-Kışladağ, Gümüşhane-Mastra, Erzincan-İliç-Çöpler,  Manisa-Turgutlu-Çaldağı, Ulukışla-Tepeköy ve benzer madenlerin bilim ve hukuk yok sayılarak ısrarla işletilmeye devam ettiğini hatırlattı.

Kütahya Gümüşköy’de bulunan Eti Gümüş A.Ş.’ne ait gümüş madeni işletmesi ve diğer tüm işletmelerin bir an önce kapatılması gerektiğini belirten Gümüştüs, “Bu işletmelerde Hükümet tarafından ıslah çalışmalarına başlanmalıdır. Suyu, toprağı, havası zehirlenen yöre halkının mağduriyeti bir an önce giderilmelidir. Çevre ve Orman Bakanı, Çevre ve Orman İl Müdürü, Vali başta olmak üzere siyasi ve idari sorumluluğu olan tüm yetkililer istifa etmeli, haklarında soruşturma başlatılmalıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyesi’nde işçilerin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Gümüşköy madeni derhal kapatılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...