15 Ağustos 2013 16:50

Boğaziçi Film Festivali’nden Ahmet Uluçay’a saygı

“Herkes film çekebilir” sloganıyla yola çıkan Uluslar arası Boğaziçi Film Festivali 14-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.  Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneği (TESİYAP) tarafından düzenlenen festival ödülleri ve tarih seçimleriyle de dikkat çekiyor.Etik, estetik ve tek

Boğaziçi Film Festivali’nden Ahmet Uluçay’a saygı
Paylaş

Etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip filmlerin kabul edileceği festivalin yarışmalı bölümleri oldukça iddialı geçeceğe benziyor. Festival büyük ödülü, 30 Kasım 2009 yılında aramızdan ayrılan Türk sinemasının en özgün karakterlerinden yönetmen Ahmet Uluçay adına veriliyor. Festival yönetimi belirlenen ödüllerin ülke sinemasının yarını olarak görülen kısa filmlerin kalitesini artırmak ve kısa filmcilerin motivasyonunu yükseltmek amacıyla belirlediklerini ifade ediyor.

ONUR KONUĞU ÜLKE NİJER

Her yıl bir ülkeyi onur konuğu olarak ağırlayan festivalin bu yılki konuğu Nijer’den olacak. Batı Afrika’nın sıcak ve güzel ülkesi Nijer’li sinemacılar özellikle etkileyici belgesel filmleriyle festivalin konukları olacak.
Küreselleşme söylemleriyle her geçen gün insan haysiyet ve onuru noktasında değerler yitimine uğrayan dünyada ve ülkemizde, ailenin bireysel ve toplumsal hayatımızdaki yerini öne çıkartan “Çok Kısa Filmler”in yarışacağı bu bölümde meraklı, amatör, profesyonel, 7’den 70’e herkesin katılabileceği tematik bir yarışma “Bana Aileni Anlat”.
Yarışmaya katılacak filmlerin süresi en fazla beş dakika olarak belirlenmiş.
Festival yönetimi bu bölüme katılacak yapımlar için cep telefonuyla bile film yapılabilir diyor; Günümüzde artık cep telefonları ile filmler çekilebilmekte ve en basit haliyle evimizdeki masaüstü bilgisayarındaki moviemaker isimli programla kurgulana bilmekte. Ahmet Uluçay filmleri ve hayatı bu noktada önümüzde somut örnek olarak durmakta. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya Festivale çağırıyor

SONRAKİ HABER

Ne olursa olsun kazanmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...