20 Mayıs 2011 09:36

AKP’ye oy çıkmayınca verilen söz unutuldu

DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesine bağlı Kumgölü köyünün Hıdırşa mezrası sakinleri, TEDAŞ İlçe Şefliğinin 2009 yılı yerel seçimleri öncesi kendilerine “AKP’ye oy verilmesi durumunda elektrik trafosu yapılacağı” sözü verdiğini; ancak köyden AKP’ye oy çıkmayınca köye elektrik

AKP’ye oy çıkmayınca verilen söz unutuldu
Paylaş

İki yıl boyunca köy meydanında çocukların oyuncağı haline gelen trafosunu almaya çalışan TEDAŞ çalışanlarına tepki gösteren köylüler, köyden 4 kilometre uzaklıktan bulunan köyden elektrik hattı çektiklerini belirtiyor.

ELEKTRİK HATTI 4 KİLOMETREDEKİ KÖYDEN ÇEKİLİYOR

Köy sakinlerinden Mele Nesim Ay, AKP’ye yakınlığı ile bilinen TEDAŞ Şefi Yaşar Geçmez’in 2009 yılındaki yerel seçimler öncesi köye gelerek, AKP’ye oy verilmesi durumunda köye elektrik trafosu dikileceği vaadinde bulunduğunu iddia eti. Yerel seçimler sonrası AKP’ye oy çıkmamasının ardından elektrik trafosunun mezraya dikilmediğini ifade eden Ay, şunları söyledi: “Kaç yıldır burada toprak üzerinde olan trafonun dibi çürüdü. Bu trafoyu getiren insanlar seçimden sonra vinç getirerek, trafoyu geri götürmek istediler. Neden götürüyorsunuz? diye sorduğumuzda da ‘Bize oy vermediğiniz için trafoyu götüreceğiz’ dediler. Sonra bütün köylüler toplandık trafoyu vermemek için Silvan Tedaş Şefi’ni aradık. O da bize ‘Trafoyu gönderin size daha büyüğünü göndereceğiz’ dedi; ama inanmadık ona. Köyümüzde 10-15 hane bulunmaktadır. Bu çevrede bize yapılanı görüyorsunuz. Köyümüze elektrik 3-4 kilometre uzaklıkta olan Aliya (Susamış) köyü üzerinden gelmektedir” dedi.

‘BU ZULÜM VE HAKARETE YETER DİYORUZ’

Aliya (Susamış) köyünden aldıkları elektriği trafodan değil hanelerden aldıklarını dile getiren Ay, yazın buzdolabı ve kışın elektrik sobası çalıştıramadıklarını söyledi. “Köy halkı olarak soğuk suya hasret kalıyoruz” diyen Ay, “Televizyonlarımız çalışmıyor, düşük elektrikten dolayı. Her aya muhakkak ev eşyalarımızdan biri yanıyor. Bunları Silvan’da tamir ettiriyoruz.

Ev eşyalarımız yanıyor, soğuk su içemiyoruz, fakirlik içinde yaşıyoruz. Büyük küçük yaklaşık 100 kişi bu sefalet ve yokluk içinde yaşıyoruz. Şimdiye kadar böyle zulüm ve hakaret görmedik” diye konuştu. Köyün içme suyu şebekesinin dahi olmadığını ifade eden Ay, köy sakinlerinin mecburen baraj suyu içmek zorunda kaldığını belirtti. Köy halkının aynı zamanda kendi imkanları ile köy yolunu yaptığını söyleyen Ay, “Artık bu zulüm ve hakarete yeter diyoruz. Tüm insanlara sesleniyoruz; AKP’ye köyünüze su, elektrik, trafo getirecek yol yapacak diyen inanmayın” dedi.

Hıdırşa sakinlerinin yaşadıkları sorunlar ve iddialarına ilişkin görüştüğümüz TEDAŞ Şefi Ercan Kesici ise, iddialara yanıt veremeyeceğini konunun Diyarbakır TEDAŞ’ın sorumluluğunda olduğunu ileri sürdü.
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Çöplük mahalelliyi isyan ettirdi

SONRAKİ HABER

Sendikalardan Blok'a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...