16 Ağustos 2013 07:52

Aydın’da Kürtlere saldırı

Köşk ilçesinde kenevir ektiği iddia edilen Bingöllü bir kişiye ait evi tahrip eden bir grup, ardından ilçede bulunan Kürtlerin ev ve işyerlerine yöneldi. Saldırıda çok sayıda ev ve işyeri tahrip edildi.Aydın’ın Köşk ilçesi Kızılca köyünde kenevir ektiği iddia edilen ve daha önce de bölge halk

Aydın’da Kürtlere saldırı
Paylaş

Aydın’ın Köşk ilçesi Kızılca köyünde kenevir ektiği iddia edilen ve daha önce de bölge halkı tarafından darp edilen Bingöllü H.A. isimli kişinin ilçe merkezi Soğukkuyu Mahallesi’ndeki evine saldırı yapıldı. Evde çocukların bulunduğu esnada gerçekleşen saldırıda ev ve H.A’ya ait araç tahrip edildi. Sayıları gittikçe artan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu saldırgan grup, burada polisin müdahalesinin ardından ilçe merkezine doğru yürüyerek ilçede yaşayan Kürt ailelere yöneldi. İlçe merkezinde karşılarına çıkan Erzincanlı Kürt bir genci linç eden saldırganlar, araya girmeye çalışan Kürt bir kadını da darp etti.

10 YARALI

Saldırılar ilçeye 20 kilometre mesafedeki Umurlu beldesine de sıçradı. Umurlu Organize Sanayi Bölgesi karşısında Kürt oldukları belirtilen ve yol kenarında incir, zeytin gibi yöresel tarım ürünleri satan 4 kişinin silahla vurulduğu öğrenildi. Yine Denizli yolu üzerinde büfesi bulunan Hakkı Adıbelli isimli Kürt vatandaşın işyerine de grup tarafından saldırı düzenlenmek istendi. Adıbelli ve çocuklarının karşılık vermesi üzerine saldırganlar buradan ayrılmak zorunda kaldı. Buradan tekrar ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, Yüksel Dağ isimli Kürt vatandaşa ait marketi dağıttı. Kürtlere ait çok sayıda işyerinin tahrip edildiği saldırılarda 4’ü silahla olmak üzere 10 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, yaralılar Aydın’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

GÖZALTI YOK!

Gerginliğin sürmesi üzerine ilçeye gelen BDP Aydın İl Başkanı Raif Kanat ve BDP yöneticileri, Köşk kaymakamı, emniyet müdürü, vali yardımcısı ve askeri yetkililer ile görüştü. Saldırılara ilişkin bilgi veren BDP İl Başkanı Kanat, “Büyük bir güvenlik zafiyeti vardı. Gece saat 2’ye kadar bu gruplar ilçe meydanındaydı. Yetkililer ve ilçenin seçilmişleri ile yaptığımız görüşmelerin ardından saldırgan grubu ancak dağıtabildik. Ancak ne jandarmanın ne de polisin bu gruplara dönük bir müdahalesi oldu. Saldırılar nedeni ile gözaltına alınan bile yok” dedi. (Aydın/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Parti broşürü yanında hafif kalır!

SONRAKİ HABER

Çeteden saldırı, polisten tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...