20 Mayıs 2011 09:21

Parasız eğitim talebine 150’ye yakın soruşturma

Geçen sene üniversite harç parasını ödeyebilmek için çalıştığı inşaattan düşüp hayatını yitiren Muğla Üniversitesi öğrencisi  Ömer Çetin için ve tüm paralı eğitim sistemi kurbanları için okul içerisine Meçhul Öğrenci Anıtı büstü dikilmesini isteyen ö

Parasız eğitim talebine 150’ye yakın soruşturma
Paylaş

Geçen sene üniversite harç parasını ödeyebilmek için çalıştığı inşaattan düşüp hayatını yitiren Muğla Üniversitesi öğrencisi  Ömer Çetin için ve tüm paralı eğitim sistemi kurbanları için okul içerisine Meçhul Öğrenci Anıtı büstü dikilmesini isteyen öğrencilere üniversite tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmayla ilgili öğrenciler, akademisyenler, Eğitim-Sen, Baro iletişim içerisinde hareket ediyorlar.

Soruşturma metninde soruşturmaya dayanak olarak herhangi bir tutanak ve delil gösterilmediği gibi suçlama herkes için aynı, genel ifadelerle yazılmış  ve kişiselleştirilmemiş. Konuyla ilgili öğrenciler; soruşturma metninde iddia edildiği gibi slogan atarak ve pankart açarak değil, sessiz bir şekilde, pankart açmadan, jandarma kontrolünde okul kapısı dışına yürüdüklerini ve demokratik haklarını kullandıklarını ifade ediyorlar.

Daha önce konuyla ilgili okul içerisinde bildiri dağıtan ve çalışma yürüten kişilere okul yönetimince yazılı bir şekilde soruşturma açma uyarısı gelmiş, ilk yazıda 7, sonra da 3 kişi okuldan atılmakla tehdit edilmişti. En son olarak öğrencilerin kararlılığıyla birlikte daha geri plandaki öğrenciler, korkutulmak amacıyla hedef alınarak 150 kişiye soruşturma açıldı. (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Lice’de askeri operasyon

SONRAKİ HABER

Bir utanç vakası daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...