14 Ağustos 2013 17:40

AOÇ’de yapılmamış inşaat kalmayacak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) Başbakanlık Konutu ve ABD Büyükelçiliğinden sonra Meclis sosyal tesislerinin yapılması planına tepki gösterdi. Kentsel dönüşüm kapsamında askeri alanların kent merkezlerinin dışına taşınması ve imara açılması planını da eleştiren mimarlar, bu

AOÇ’de yapılmamış inşaat kalmayacak
Paylaş

Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, AOÇ’deki lojman ve lokantaların koruma kurulu tarafından tescil edilmediğini ve yıkılmasının söz konusu olduğuna dikkat çekti. Candan, “550 milletvekili ve eski milletvekillerine hizmet edecek olan sosyal tesisler, toplumdan zaten uzak olan milletvekillerini iyice uzaklaştırarak aristokrat yapıyı güçlendirecek. Başbakanlığın yanına milletvekilleri için sosyal tesis yapılarak AOÇ’nin halka kapatılmasını planlıyorlar” dedi.

EMEKÇİ ÇOCUKLARIN EMEĞİ VAR

Şube Başkanı Ali Hakkan, askeri alanların şehir dışına taşınmasının olumlu bir proje olduğunu fakat bu alanların belediyelere ve kurumlara devredilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Askeri alanların imara açılarak yeni rant alanlarına dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Hakkan, bu alanların kamuya yeşil alan olarak açılması gerektiğini ifade etti.
Tezcan Karakuş Candan ise, “Askeriyelerin yeşil olması oradaki askerlerin ucuz iş gücüyle, halk çocuklarının emeğiyle o hale geldi. O yüzden ayrı bir değeri var. İmara açılması kabul edilemez. Bu alanlar yapılaşmaya açılmadan kamusal kent mekanlarına dönüştüğünde Ankara artık başka bir şehir olacak” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memet Ali Alabora koruma için başvurdu

SONRAKİ HABER

Bosman, çağ atlamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...