14 Ağustos 2013 17:12

Menderesliler pandomim ile buluşuyor

İzmir’in Menderes ilçesinde üniversiteli ve liseli gençlerin oluşturduğu Cumaovası Halk Sahnesi, bu yıl Con De Mim (Aptal Mimci ) adlı pantomim gösterisini sergileyecek.2007 yılından beri çeşitli sahne üretimleri vermekte olan Cumaovası Halk Sahnesi oyuncuları, bu yıl sözsüz oyunlar oynama denemelerinin ardından pantomim oyun

Menderesliler pandomim ile buluşuyor
Paylaş

2007 yılından beri çeşitli sahne üretimleri vermekte olan Cumaovası Halk Sahnesi oyuncuları, bu yıl sözsüz oyunlar oynama denemelerinin ardından pantomim oyunları çerçevesinde kurulan bir gösteri sunma fikrine yöneldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Ana Sanat Dalı bünyesinde oynanmış oyunları gündemine alan ekip, yerelleşmiş dillere yabancı ögeler taşıyan özgün bir dil kullanan bir çeşit halk ozanının hikayesi olan Aptal Mimci adlı pandomim gösterisini sahneleyecek.

“Gelin bir kereliğine içerisinde bulunduğumuz evreni aptal mimcilerin gözlerinden seyredelim” çağrısını yapan ekip, oyunlarını yarın Menderes Amfitiyatrosunda, ertesi gün Özdere Arkadaş parkında, 17 Ağustos Cumartesi ise Gümüldür Amfitiyatrosunda saat 21.30’da izleyenlere sunacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mağdurlardan belediyeye dilekçe

SONRAKİ HABER

Memet Ali Alabora koruma için başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...