14 Ağustos 2013 16:46

Gezi tutukluları serbest bırakıldı

Gezi direnişi sonrası Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı tutuklu yargılanan iki kişi çıkarıldıkları mahkeme sonrası serbest kaldı.Etkisini tüm ülkede gösteren Gezi direnişi Kocaeli’de de geniş yankı uyandırmış, İzmit ve Derince’de olaylar yaşanmıştı. Derince’de Gezi direnişine destek vermek amac

Gezi tutukluları serbest bırakıldı
Paylaş

Etkisini tüm ülkede gösteren Gezi direnişi Kocaeli’de de geniş yankı uyandırmış, İzmit ve Derince’de olaylar yaşanmıştı. Derince’de Gezi direnişine destek vermek amacıyla 17 Haziran akşamı yapılan yürüyüş sırasında Çınarlı Mahallesi’nde Kışla Camii altında yer alan kahvehanede oturan bir grup ile vatandaş arasında kavga çıkmış olayla ilgili 20 Haziranda gözaltına alınan 6 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Halkevleri üyesi olan Vedat Gündüz ve Mesut Bulut 55 gün sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önünde bekleyen İzmit Dayanışma Forumu ve Halkevleri üyeleri adına bir açıklama yapan Mihrican Atalay, “Tüm gezi tutukluları gibi arkadaşlarımızın da suçsuz olduğu anlaşıldı.
Diğer tutukluların da bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm arkadaşlarımız serbest kalana kadar davamızın peşini bırakmayacağız” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Camide cem devleti gerdi

SONRAKİ HABER

Daha kaç sağlıkçı ölmeli?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...