14 Ağustos 2013 16:41

Romanlara saldıranlara hapis istemi

BURSA’da iki aile arasında ‘at pisliği’ meselesinden çıkan ve gece saatlerinde büyüyen olaylara karıştıkları iddia edilen şüpheliler için 12’şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde 22 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde 2 aile arasında tartışma &c

Romanlara saldıranlara hapis istemi
Paylaş

BURSA’da iki aile arasında ‘at pisliği’ meselesinden çıkan ve gece saatlerinde büyüyen olaylara karıştıkları iddia edilen şüpheliler için 12’şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde 22 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde 2 aile arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, Nejdet C.’nin ateşlediği av tüfeğinden çıkan saçma 16 yaşındaki Beyza K.’ye isabet etti. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Beyza K.’nin ailesi ve yakınları toplandı. Bölgede ikamet eden Roman vatandaşların araçlarına zarar veren öfkeli kalabalık, yol boyunca at arabalarını ateşe verdi.

Park halindeki bir otomobilin de yandığı olaylara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Roman vatandaşlara ait 10 at arabası, 3 otomobil, 2 ev ve bir barakayı ateşe veren kişilere yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine konuldu.
Cumhuriyet Savcılığının olaylara ilişkin soruşturması tamamlandı. Tutuklu 7 kişi hakkında 12’şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 18 kişiye ise ek takipsizlik kararı verildi. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Köpeği yangından kurtardılar

SONRAKİ HABER

Camide cem devleti gerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...