14 Ağustos 2013 16:38

‘Sözleşmeli tarımla çocuk işçiliği çözülebilir’

GİRESUN Ziraat Odası “Gülen Çocuk Projesi” ile çocuk işçiliğinin engellenmesi için mücadele ediyor.  “Fındık minik ellere ağır gelir” projesini başlattıklarını ifade eden Giresun Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özer Akbaşlı, bu gibi projelerde daha aktif olabilmek için Ziraat Odası Başkan

‘Sözleşmeli tarımla çocuk işçiliği çözülebilir’
Paylaş

3 yıldır Gülen Çocuk Projesi kapsamı altında çok şey yaptıklarını ifade eden  Akbaşlı, bahçesinde çocuk işçi çalıştırmayan üreticiye sertifika verildiğini belirterek, bu üreticinin fındığını piyasa fiyatından yüzde 4 daha fazlaya satmasına yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.
“Çocuklar çalışmıyor” isimli projenin de devam ettiğini söyleyen Akbaşlı, “Biz sözleşmeli tarımla sonuca tesir etmeye çalışıyoruz. Ortaya çıkan proje sonucunda da Türkiye’nin ve bütün dünyanın kabul ettiği ürün ortaya çıkar. Amaç çocukların çalışmaması” diye konuştu.

‘ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAKLAR’

Çocukların çalıştırılıp çalıştırılmadığını gözlemlemenin zor olduğunu ifade eden Akbaşlı, “Bir endüstride fındık kullananlar, fındığa ihtiyacı olanlar gelip diyecekler ki ‘Ben çocuksuz fındık alacağım’ Yani ‘Ben çocukların fındıkta çalışmasını istemiyorum’ diyecekler.  Bunun için de çiftçiyle masaya oturup konuşacaklar. Çocuk işçiliğini çözme konusunda anlaşma yapacaklar ve en önemlisi de sözleşmeli tarımla iyi tarım uygulamaları sertifikalarını alacaklar. Bunu yapamayan tüm sosyal çalışmalar, pankart açmalar hepsi havada kalır. Sonuçta önemli olan çocukların çalışmaması” şeklinde konuştu. (ORDU) 

ÖNCEKİ HABER

Aliağa’daki iş cinayetleri kınandı

SONRAKİ HABER

Köpeği yangından kurtardılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...