14 Ağustos 2013 15:52

Adisyona ‘açgözlülük cezası’ ekleniyor

AVRUPA’nın bazı restoranlarında yeni bir kural devreye girdi. Tabaklarına yiyebileceklerinden daha fazla yemek alan müşterilerin hesaplarında “açgözlülük cezası” olarak ek bir masraf kalemi görülebilir. Yeni uygulama genelde açık büfe restoranlarında geçerli oluyor.Vilnius’te bir Çin restoranı, a

Adisyona ‘açgözlülük cezası’ ekleniyor
Paylaş

AVRUPA’nın bazı restoranlarında yeni bir kural devreye girdi. Tabaklarına yiyebileceklerinden daha fazla yemek alan müşterilerin hesaplarında “açgözlülük cezası” olarak ek bir masraf kalemi görülebilir. Yeni uygulama genelde açık büfe restoranlarında geçerli oluyor.
Vilnius’te bir Çin restoranı, alınan öğle yemeğinin iki katı tutarında kısmının yenilmemiş olması durumuna ceza getirdi. Restoran çalışanları yine de insaflı davranarak tabakta kalan gıdanın çok olmaması halinde ceza kesmiyor. Bu tür kurallar başka Avrupa ülkelerinde de uygulanmaya başlandı. Portekiz de bu ülkelerin arasında yer alıyor. Alınan yemeği bitirmeme cezası ilk olarak Hong Kong restoranlarında uygulanmaya başladı. Daha sonra ABD’de “açgözlülük” cezası alan restoranlar açıldı.
Yemekleri kötü olan restoranlarda ne olacağı ise merek konusu...
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Köyü basan polisler kaçan gence ateş açtı!

SONRAKİ HABER

Sıcak havaların çekilmez meslekleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...