14 Ağustos 2013 13:15

YPG'den el Kaide'ye bağlı gruplara operasyon: 46 ölü

YPG, el Kaide'ye bağlı gruplara yönelik Tirbespiyê ve Kobani bölgelerinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda en az 46 el Kaide mensubu öldürülürken, 2 YPG'linin yaşamını yitirdiği bildirildi.Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; YPG, dün akşam saat: 21.00'de Tirbespiye'ye bağlı Taya, Mazluman, Sofya köyl

YPG'den el Kaide'ye bağlı gruplara operasyon: 46 ölü
Paylaş

YPG, el Kaide'ye bağlı gruplara yönelik Tirbespiyê ve Kobani bölgelerinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda en az 46 el Kaide mensubu öldürülürken, 2 YPG'linin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; YPG, dün akşam saat: 21.00'de Tirbespiye'ye bağlı Taya, Mazluman, Sofya köylerinde El Nusra Cephesi ile Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) silahlı gruplarına karşı operasyon gerçekleştirdi. Çıkan çatışmalar sabah saat: 05.30'a kadar devam ederken, 26 el Kaide mensubu öldürüldü. Çatışmalarda 2 YPG'linin de yaşamın yitirdiği bildirildi. Diğer kapsamlı operasyon ise Kobane'ye bağlı İlacax Köyü'nde gerçekleşti. El Nusra Cephesi, önceki gün Kobane'ye bağlı Boraz köyüne girmeye çalışırken köylülerin direnişiyle karşılaşmış ve köylüler YPG güçlerinden destek istemişti.YPG halkın başvurusu üzerine gece saat: 02.00'de İlacax Köyü'nde çetecilere yönelik operasyonun startını verdi. Burada yaşanan çatışmalar sabah saat 08.00'a kadar devam etti. Alınan bilgilere göre bu çatışmalarda 20 el Nusra üyesi öldürüldü.

Öte yandan Serekaniyê'nin Til Xelef beldesine yerleşen el Nusra grupları İlacax köyüne yönelik top atışları gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre top atışları sonucu ölen veya yaralanan olmadı. Diğer yandan Girkê Legê'deki Çilaxa bölgesinde bulunan Yusufiye ve Girhok köylerindeki çatışmalar yer yer devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Palalı hakkındaki yakalama kararı kaldırılmış!

SONRAKİ HABER

NSU'nun ölüm listesinde Cem Özdemir de yer almış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...