20 Mayıs 2011 07:48

Esnafa kredi borç yapılandırması tamam

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB), esnafların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik protokolün tamamlandığını açıkladı. Türkiye Esnafa ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile 16 banka arasında geçerli olan ‘Finansal Yeniden Yapılandırılma Protokolü’ çerçevesinde bakkal , berber, manav 2 ay i&ccedi

Esnafa kredi borç yapılandırması tamam
Paylaş

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB), esnafların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik protokolün tamamlandığını açıkladı. Türkiye Esnafa ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile 16 banka arasında geçerli olan ‘Finansal Yeniden Yapılandırılma Protokolü’ çerçevesinde bakkal , berber, manav 2 ay içinde borcunu yapılandırabilecek.

Protokol koşulları ise şöyle: “Başvuracak kişinin başvuru tarihi itibariyle esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olması ve bu durumunu esnaf ve sanatkar sicil belgesi ile belgelendirmesi... Protokole taraf bankaların herhangi biri nezdinde, 31.10.2010 tarihi itibariyle ‘Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre üç, dört ve beşinci grupta sınıflandırılmış borcunun bulunması... Finansal yeniden yapılandırması istenen bankaya olan toplam anapara borcunun, başvurduğu tarih itibariyle 100 bin TL’nin (yüzbin Türk Lirası) altında olması gerekiyor.”

Öte yandan esnaf veya sanatkarların, protokol kapsamında borçlu oldukları her bir bankaya ayrı ayrı başvurmaları gerekiyor. Belirli bir banka nezdinde sadece kredi kartı borcu bulunan esnaf veya sanatkarlar söz konusu banka nezdinde bu programdan faydalanamayacak. Bankalar, başvuruları protokol hükümleri içinde değerlendirerek başvuru tarihini izleyen 10 (on) iş günü içerisinde sonuçlandıracak. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Utanmadan kapımızı çalıyorlar’

SONRAKİ HABER

Grevi günah sayan hutbeye ilahiyatçılardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa