20 Mayıs 2011 05:42

‘Utanmadan kapımızı çalıyorlar’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel için Başakşehir’e bağlı Boğazköy’de açılan seçim bürosunda bir araya gelen kadınlar, seçim çalışmalarını değerlendirdi.Toplantıda konuşan BDP Kadın Meclisi’nden Neslihan Güner,

‘Utanmadan kapımızı çalıyorlar’
Paylaş

Toplantıda konuşan BDP Kadın Meclisi’nden Neslihan Güner, “Bütün partiler hem canımızı alıyor, hem de utanmadan kapımızı çalıyorlar. Bizim derdimizi anlatmak için süslü laflara ihtiyacımız yok. Bunlara karşı yaşadığımız acıları anlatıp adayımızı tanıtsak bu yeterli olacaktır” dedi.

Emek Partisi’nden Leyla Han Tüzel de Emek Demokrasi Özgürlük Bloku’nun Kürt ve Türklerin “kardeşleşme projesi” olduğunu ifade etti. AKP iktidarının 2011 yılı boyunca kullanmak için aldığı gaz bombalarını tükettiğini ve yılın geri kalanı için örtülü ödenekten 2.3 milyon lira ek bütçe aldığını hatırlatan Tüzel, “Bunu nerede kullanacak? Halka karşı kullanacak, Kürtlere karşı kullanacak, kamu emekçisine karşı kullanacak, işçiye karşı kullanacak. Bunları hem Türklere, hem Kürtlere, tüm emekçilere çok iyi anlatmalıyız” diye konuştu.

Kürt halkının artık AKP’nin gerçek yüzünü gördüğünü söyleyen Leyla Han Tüzel, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun, “kardeşleşme projesi”nin yükünün kadınların omuzlarında olduğunu dile getirdi. Tüzel, “Artık Kürt, Türk, Laz ve Çerkez kadınlar bu projenin gerçekleşmesi için el ele vermelidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İnsanlıktan utandıran' toplu mezar manzarası

SONRAKİ HABER

Esnafa kredi borç yapılandırması tamam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...