13 Ağustos 2013 17:54

‘Etnik köken’ Anayasanın taslak metninde yer aldı

ANAYASA Uzlaşma Komisyonunda AKP, CHP ve BDP’nin uzlaşmasıyla birlikte Anayasanın taslak metnine etnik köken ayrımcılığa yasak getiren ifadeler konuldu. Partiler cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı konusundaysa uzlaşamadı.Bayram sonrası ilk toplantısında eşitlik maddesini müzakere eden Anayasa Uzlaşma Komisyonu, bir maddeye etnik köke

‘Etnik köken’ Anayasanın taslak metninde yer aldı
Paylaş

ANAYASA Uzlaşma Komisyonunda AKP, CHP ve BDP’nin uzlaşmasıyla birlikte Anayasanın taslak metnine etnik köken ayrımcılığa yasak getiren ifadeler konuldu. Partiler cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı konusundaysa uzlaşamadı.
Bayram sonrası ilk toplantısında eşitlik maddesini müzakere eden Anayasa Uzlaşma Komisyonu, bir maddeye etnik köken ibaresini ekledi. Bu maddeye göre hiç kimse, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, etnik köken ve diğer sebeplerle ayırımcılığa tabi tutulamayacak.

LGBT HAKLARI

Komisyon metnine “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili ayrımcılık yasağı gerekçede ifade edilecektir” ibaresi eklendi.(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

BDP’nin gündemi Rojava

SONRAKİ HABER

Genel af koşulları oluşmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...