13 Ağustos 2013 17:22

‘Amazonlar’ Bodrum’da

11. UluslararasI Bodrum Bale Festivali’nin programı, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Amazonlar” balesi ile devam ediyor. Bu gece festival seyircisini, Anadolu’nun arkaik dönemlerine götürecek, 2 perdelik “Amazonlar” eserinin koreografisi Nugzar Magalashvili’ye ait.Büyüleyici dansları, muhteşem kost&

‘Amazonlar’ Bodrum’da
Paylaş

Büyüleyici dansları, muhteşem kostümleri ve antik çağların mitolojik öyküleriyle zihinlerden silinmeyecek eserin konusu, kahraman Iason’un altın postu bulmak üzere adamlarıyla yola çıkmasıyla başlayarak, Amazon kadın savaşçılarla karşılaşmalarıyla devam eder ve kadın ile erkek arasındaki tüm çatışmaların sonucunda aşkın galip gelmesiyle son bulur.
Müziği Vakhtang Kakhıdze’ye ait olan eserde, düzenleyen-sahneye koyan Nugzar Magalashvılı/Medeıa Magalashvılı, libretto Medeıa Magalashvılı, dekor ve kostüm tasarım  İsmail Dede, ışık tasarım ise Oğuz Murat Yılmaz ismini taşıyor.
Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan Amazonlar, bu akşam Bodrumlu sanatseverler ile buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu haritada sizin sokağın da ismi olsun

SONRAKİ HABER

03.08.2013

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...