20 Mayıs 2011 07:14

Kütahya'daki depremde 2 ölü 85 kişi yaralı

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremin ardından 4.6 şiddetinde artçı bir deprem daha yaşandı. Depremin ardından bölgeye giden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2 kişinin yaşamını yitirdiği 1'i ağır 85 kişinin de yaralandığını belirtti.Kandilli Rasathanesi

Kütahya'daki depremde 2 ölü 85 kişi yaralı
Paylaş

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verdiği bilgiye göre, dün gece saat 23.16'da merkez üssü Kütahya’nın Simav İlçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Bursa, Balıkesir, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Yerin 4 km derinliğinde meydana geldiği belirtilen depremin ardından Simav ve Şaphane bölgelerinde sırasıyla 4.6, 3.9 ve 4.0 şiddetinde artçı depremler yaşandı.

Deprem sonrası Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bölgeye gitti. Çeşitli incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1'i ağır olmak üzere 85 kişinin de yaralandığını söyledi.

Depremin hemen ardından CNN Türk’e konuşan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, şunları söyledi: "Ciddi hasar yapabilecek bir deprem. Bölgede kırsal yapılarda ciddi hasarlara neden olabilir. Yerel yöneticilerin hasar tespiti yapması gerekir. Yardıma ihtiyaç olan yerleşimler olabilir. Konuşmamız gereken yer şu an için Simav'dır. Bu depremin Marmara ile ilişkisini kurmaya vaktimiz yok. Bu büyüklükteki depremlerde bazen ciddi hasar oluşabiliyor."

İTÜ Öğretim Üyesi Naci Görür ise, "Son aldığımız haberlere göre depremin odağı Simav. Bu bölgede Simav fayı var ve daha önce de deprem üretmiş. Bu deprem orta büyüklükte. Normalde bunun fazla can ve mal kaybının olmaması gerekir. Ancak kırsal alanda bu depremin hiç de beklenmedik can ve mal kaybına mal olduğunu biliyoruz. Aldığımız haberlere göre can kaybı yok. Bu ne kadar net bir bilgi bilmiyorum. Kırsal alanlarda hasar vermiş olabilir. Bir de orada siyanür sızıntısı vardı. Umarım bu siyanür havuzuna olumsuz etkisi olmasın. Sızıntı miktarını artırmış da olabilir. Marmara fayını etkiler mi? Böyle bir ilişki yok. Bunu beklemiyoruz. Daha büyük deprem olabilir mi? Bunu beklemiyoruz." (DİHA&CİHAN)


BAKANDAN APAR TOPAR SİYANÜR AÇIKLAMA

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde dün gece 23.15'te meydana gelen depremin ardından bölgeye gelerek, incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu siyanür barajında bir sorun olmadığını savundu. Ancak küçük bir bilimsel araştırmanın bile günler aldığı bir konuda deprem olur olmaz, bakanın gerekli araştırmaların yapıldığını ve sorun çıkmadığını açıklaması şüphe yarattı.

Bakan Eroğlu, deprem merkeziyle barajın bulunduğu yerin arasında büyük bir mesafe bulunduğunun altını çizerek, "Biz orada bütün tedbirleri aldık. Ben şunu anlamakta çok zorlanıyorum. Olayın olduğu gün gecenin 02.00'sinde arkadaşlarımız orada bütün tedbirleri aldılar. 5'nci atık havuzu tamamlanana kadar arkadaşlarımız tarafından bütün tedbirler alındı" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tuzlalı işçiler Blokta birleşti

SONRAKİ HABER

'İnsanlıktan utandıran' toplu mezar manzarası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...