13 Ağustos 2013 16:35

Öğrenci güne zamla uyandı!

Bindiğimiz ilk otobüste Kocaeli KentKart 1.25 gösterdi. “Herhalde bir yanlışlık oldu” dedik, aldırış etmedik. Ama işin gerçek yüzünü ikinci bindiğimiz otobüste öğrendik.

Öğrenci güne zamla uyandı!
Paylaş

Ayşegül Sağlam / Hasret Gültekin Kozan

Bindiğimiz ilk otobüste Kocaeli KentKart 1.25 gösterdi. “Herhalde bir yanlışlık oldu” dedik, aldırış etmedik. Ama işin gerçek yüzünü ikinci bindiğimiz otobüste öğrendik, sebebini sorduğumuz şoför “Öğrenciye zam geldi yeğenim” diye cevaplayınca sorumuzu, önce bir gülümseme belirdi suratımızda.

SIRA SİVİL VATANDAŞTA!

‘Sivil’lere ise yeni zam kapıda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile Minibüsçüler Kooperatifi arasında yürütülen zam pazarlıkları sonrası sivil vatandaşlara da 10 kuruşluk zam yapılması planlanıyor. Ulaşım zammına halkın tepkisine gelince:
Arabaları tıklım tıkış doldurduklarını, bunun üstüne bir de zam yapıldığını söyleyen Havva Öney ise “Benim merkeze gidip gelmem 4 TL. Benim ailem 10 kişilik, bunların hepsiyle seyahat ettiğimi düşünün. Nasıl bunun altından kalkayım. Bisiklet mi alsam acaba?​” diye soruyor. Belediyenin bu konuda hoşgörülü olmasını isteyen Öney, 6 ay önce zam yapıldığını, en azından bu senenin zam yapılmadan geçmesi gerektiğini de söylemeden edemiyor.

BURSLARLA GEÇİNİYORUZ

Tahir Oğlu ise öğrenci. “Çoğuna az gelebilir bu ücret ama öğrenciye fazla geliyor. Öğrenciye yapılacağına sivil ücrete zam yapılmalı. Çoğumuz aldığımız kredi ve burslarla geçiniyoruz her şey ortada, bu gidişle daha da zor günler bizi bekliyor” diyor.
Yapılan zamdan haberinin yeni olduğunu dile getiren Öğrenci Beyza Gökçerim de şunları söylüyor: “Bizim durumumuza bakmadan bizim hakkımızda kararlar veriyorlar, bunlar yanlış şeyler. 3, 5 kuruşun hesabını yapanlar bizleriz.”
 (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Et ithalatı fiyatları yükseltir

SONRAKİ HABER

Bekle Bizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...