13 Ağustos 2013 16:12

Savaş yaralarını iyileştiren 'bal'

Bilim insanları tarafından birkaç yıl önce keşfedilen ultra-saf bal, antibiyotik dirençli bakterileri bile öldürebiliyor. Ancak söz konusu balı bir kez daha gündeme getiren şey, balın yaraları da iyileştirdiğinin ortaya konması oldu.İrlanda’daki Uluslararası Balla Tedavi Merkezinde bir grup bilim insanıyla birlikte çalışan D

Savaş yaralarını iyileştiren 'bal'
Paylaş

İrlanda’daki Uluslararası Balla Tedavi Merkezinde bir grup bilim insanıyla birlikte çalışan Dr. James Brennan, bal için şunları söyledi: “Doğaüstü güçlere sahip olan doğal bir ürün. Mikroorganizmaları susuz bırakan bir silah gibi.”
Şili’nin güneyinde, ayak değmemiş bir bölgede keşfedilen ve Aktif H202NEY olarak adlandırılan süper bal, Britanyalı bahçe uzmanı ve arı yetiştiricisi Ian Staples tarafından Birleşik Krallık’a götürülmüş.

YARALARI İYİLEŞTİRİYOR

Birleşik Krallık’ta, Surgihoney markası altında endüstriyel üretimine başlanan süper bal, Hampshire Hastaneler Birliğinde bir yıldan bu yana bebekler, yeni doğum yapan kadınlar, kanser hastaları ve yaşlılar üzerinde deneniyormuş.
Testler, yaraların ve ülserlerin, birkaç gün içinde tedavi edildiğini, sezeryanla doğum yapan kadınların muzdarip olduğu enfeksiyonların iyileştiğini ortaya koymuş.
Afganistan’dan dönen yaralı 2 asker üzerinde yapılan testlerden de olumlu sonuç alınmış. Hampshire Hastaneler Birliğinden Dr. Matthew Dryden, “Bu (bal), dünya çapında yara tedavisinde devrim yapacak” diyor.
Bal, binlerce yıldır tedavi amacıyla kullanılıyor. Ancak, 10 gramlık torbalar halinde depolanan süper bal, bakterileri, parazitleri ve mantarları öldürürken yaraları da tedavi edebili-yor. Bunu yaparken dokulara da zarar vermiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bi sükût durun yahu!!

SONRAKİ HABER

Bağa gel bostana gel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...