13 Ağustos 2013 12:44

Doğumda ölen hastanın yakınları, doktoru komaya soktu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan hamile 20 yaşındaki Güler Bülbül, doğum sancılarının başlaması üzerine yakınları tarafından dün gece Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye götürülmesi sonrası doğum için hemen hastanenin doğum ünitesine alınan Güler'in do

Doğumda ölen hastanın yakınları, doktoru komaya soktu
Paylaş

Başlatılan adli soruşturma çerçevesinde Güler'e otopsi yapılması kararlaştırıldıktan sonra, soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı tarafından hastanede doğumda yer alan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul ve şikayetçilerin ifadeleri alındı. İfadelerin alınmasının ardından hastaneden ayrılınacağı sırada Güler'in yakınları ile Dr. Pul arasında başlayan sözlü tartışma daha sonra fiili kavgaya dönüştü. Güler'in yakınlarınca darp edilen Dr. Pul, aldığı darbeler sonrası yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Pul'un, hayati tehlikesi halen devem ediyor.
Gelişen saldırı sonrası hastanede görevli tüm doktor, hemşire ve sağlık personelleri, saldırıyı protesto etmek için bir süre acil hastalar dışındaki hastaları kabul etmedi.

Ailenin "ihmal olduğu" iddialarını yönelttiğimiz Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Kuzhan, "ölümün anne karnındaki sıvının ciğerlere girmesi nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini belirterek, sonucunun ancak otopsi ile netlik kazanacağını" söyledi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Gerçekleşen saldırı sonrası, hastanenin internet sitesinde bir açıklama yayımladı. Açıklamada saldırıya dair tepki şu ifadelerle ortaya kondu: "Hiçbir insanın yaşamak istemeyeceği böyle talihsiz bir olaydan sonra henüz nedeni kesinlik kazanmamış bir durum için idari ve adli soruşturma başlatılmışken böylesine hukuk dışı bir tavır içine girilerek hareket edilmesi hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin farklı yerlerinden gelerek zor koşullarda mesleklerini icra eden ve en önemli gayesi insana hizmet etmek olan biz sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması, sağlık çalışanı bulma noktasında büyük sıkıntı çekilen ilçemize sağlık çalışanlarının gelmesi konusunda oldukça büyük sıkıntıya yol açacağı çok iyi bilinmelidir. Daha 3 ay öncesinde Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde tek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanının Yüksekova Devlet Hastanesi'nde olduğu ve ne zorluklarla sağlık hizmeti verildiği unutulmamalıdır. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve sorumluların bulunması için yapılan çalışmaların bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Cenevre-2, Ekim’de ancak toplanabilir

SONRAKİ HABER

Eko-Jin yeni bir yaşam için Bismil'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...