12 Ağustos 2013 19:39

Yine patlama yine iş cinayeti

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Yıldız Sunta fabrikasında meydana gelen patlamada bir işçi öldü, bir işçi de yaralandı. Patlama sonrasında ahşap malzemelerin tutuşması sonucunda fabrikada yangın çıktı.Kartepe Uzunçiftlik’te kurulu bulunan Yıldız Sunta fabrikasındaki gece 02.30 sularında kızgın yağ kazanında m

Yine patlama yine iş cinayeti
Paylaş

Kartepe Uzunçiftlik’te kurulu bulunan Yıldız Sunta fabrikasındaki gece 02.30 sularında kızgın yağ kazanında meydana gelen patlamanın işçilerin yemekte olduğu sırada gerçekleşmesi olası bir faciayı önledi.
Büyük bir gürültü meydana getiren patlama sonrasında yağ kazanından sıçrayan alevler kazanın yanında bulunan ahşap malzemeleri tutuşturdu. Tutuşan ahşap malzemeler yangına sebep oldu.  Patlamayla neye uğradıklarını şaşıran işçiler can havliyle kendilerini fabrika dışına attı.

KENDİNİ DIŞARI ATTI

Patlama esnasında yağ kazanından sorumlu işçiler Celal Öztürk ile Şener Furuncu kazanın yanında bulunuyordu. Patlama esnasında Furuncu kendisini dışarı atmayı başardı. Furuncu, arkadaşlarının yanına koşarak Celal Öztürk’ün patlama alanında kaldığını haber verdi. Yaklaşık 30 dakikalık müdahalenin ardından alevler kontrol altına alındı ve patlama alanında mahsur kalan Celal Öztürk’ü kurtarma çalışması başlatıldı.
Yapılan 2 saatlik soğutma çalışma sonucunda patlama esnasında içeride kalan işçi Celal Öztürk’ün cansız bedenine ulaşıldı. Arkadaşlarının öldüğünü duyan işçiler büyük üzüntü yaşarken acılı haberi alan Celal Öztürk’ün yakınları fabrika önüne akın etti.

EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Celal Öztürk’ün evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Eşinin patlamada öldüğünü öğrenen acılı eşi Neşe Öztürk fabrika önünde sinir krizi geçirdi. Fabrikada 10 yıldır kızgın yağ operatörlüğü yapan Celal Öztürk’ün cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Polis bir işçinin hayatına bir işçinin ise yaralanması ve fabrikanın savaş alanına dönmesine sebep olan patlamayla ilgili soruşturma başlattı.


TEMMUZDA 110 İŞÇİ ÖLDÜ

TEMMUZ ayında iş cinayetlerinde 110 işçi hayatını kaybetti. 2012 yılının başından beri tespit edilen işçi ölümü sayısı ise 476. Temmuz ayında 46 inşaat işçisi düşerek, göçük altında kalarak ve yollara savrularak hayatını kaybetti. İstanbul’dan Ağrı’ya dönen 13 inşaat işçisi yollarda can verdi. Mevsimlik tarım sektöründe ise ölümler artarak devam ediyor. 18 işçi hayatını kaybederken büyük bir çoğunluğu kuzeye, batıya ve güneye yola çıkan Kürt köylüleri. Temmuz ayında elektrik direklerinde çarpılan, yüksekten düşen ve Garzan Barajı işçileri gibi yollarda ölen en az 9 enerji işçisi var. Temmuz ayında da her gün ülkemizin dört bir yanından işçilerin ölüm haberleri geldi. Ağrı’da 14 ölüm; Antalya’da 8 ölüm; Kırıkkale’de 6 ölüm; Ankara ve İzmir’de 5’şer ölüm; Batman, Konya ve Manisa’da 4’er ölüm; Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Malatya’da 3’er ölüm; Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Uşak ve Zonguldak’ta 2’şer ölüm; Afyon, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Denizli, Giresun, Hatay, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Muş, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van ve Yozgat’ta 1’er ölüm yaşandı.
(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soykırımdan soy koduna

SONRAKİ HABER

Kürtleri statüsüz bırakmak istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...