12 Ağustos 2013 19:16

Emrah Barlak davası bir yıldır devam ediyor

Karabağlar’da yaşanan trafik kazası sonrasında çıkan tartışma sonucunda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Emrah Barlak davası bir yıldır sürüyor. Davanın gidişatının kendileri açısından eziyete döndüğünü söyleyen baba Nusrettin Barlak, “Ben bu olayın arkasını bırakmam” dedi.Yaşadıkları olaydan sonr

Emrah Barlak davası bir yıldır devam ediyor
Paylaş
Handan Tufan / Hülya Emeç

Yaşadıkları olaydan sonra evinde huzurun kalmadığını dile getiren Nusrettin Barlak, her şey meydanda olmasına rağmen adaletin yerini bulmadığını söyledi. Barlak, mahallelerinde polisin sıkça çocuklarını rahatsız edip, iftira ettiklerini anlattı. Polislerin üniformalarını giydikleri vakit kimseyi tanımadan hareket ettiklerine dikkat çeken Barlak, hiçbir polisin ceza almayarak görevlerinin başına dönmelerine tepki gösterdi. Oğlunu öldüren devleti saymadığını söyleyen Barlak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bu olayın arkasını bırakmam. Diğerleri bıraktı ben asla bırakmam. Oğlumun üzerine iftira attılar cezaevine girdi. Sonra çıktı öldürdüler. Ben Allah’tan başka kimseden korkmuyorum. Eskiden bir polis ya da bir asker öldüğünde ağlıyordum. Devletin mükafatı bu mu? Benim ciğerimi yaktılar onlar da bu acıyı görsün. Hepsine benim yaşadığım acıları versin”

POLİS DEVLETİN, MAHKEME DEVLETİN

Olay anında polisi vurdukları gerekçesiyle kendisi için 2 ile 9 yıl arasında ceza istendiğini ifade eden Erhan Barlak, “Öyle bir şey de yok. Polis kendini vurmuş, bunu polis arkadaşları da söylüyor. Olay yerindeki hareketlerinden her şey belli. Biz vurulup hastaneye gittikten sonra, poliste bir şey yoktu. Mahkemede videolara baktılar. Polisin üzerinde kan da yoktu” dedi. Her mahkemede mağdur olmalarına rağmen kendilerinin suçlandığını dile getiren Barlak, “Karşımızdaki polis devletin polisi. Çıktığımız mahkeme de devletin mahkemesi. Ne sonuç alacağız hiç bilmiyoruz. Mahkemeye her gittiğimizde telaşla, sıkıntıyla gidiyoruz. Halen olaydan kalan yaralarım var. Lavaboya giderken zorlanıyorum, fazla ayakta duramıyorum. 1 yıldır yatıyorum hiç bir şey yapamıyorum” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMI SUÇLUYORLAR’

“Bu acıdan daha beterini onlar da görsünler” diyen anne Gülpaşa Barlak ise, tek umudunun adalete kaldığını ve adaletin cezasını kesmesini istedi. Duruşmaların sürekli ertelendiğini ve suçun kendilerine yüklendiğine dikkat çeken Barlak, “Her şey bellidir. Sürekli benim çocuklarımı suçluyorlar. Görüntülerde her şey ortada olmasında rağmen, yaralandığını söylüyor. Ama adalet onu böyle bırakacaksa ben bir şey diyemem” şeklinde konuştu.


DAVANIN GEÇMİŞİ

Emrah Barlak, İzmir’in Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan trafik kazası sonrasında çıkan tartışma sonucunda polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. Duruşmalar devam ederken katil zanlısı İ.K’nın avukatları yaptığı savunmalarda Barlak’ın kullandığı sandalyenin ‘silah’ sayılması gerektiğini ileri sürmüş ve  K’nın görevini yaparak, meşru müdafaa hakkını kullandığını ileri sürmüştü. Bir başka duruşmada ise avukatlar, Gezi direnişinde Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin serbest bırakıldığını söylemiş, müvekkillerinin tahliyesini istemişlerdi. Dava devam ederken mahkeme heyeti, olay gününe ait görüntülerin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Eylül’e ertelemişti.(İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da suç, Türkiye’de serbest!

SONRAKİ HABER

Baskılar kaygı verici boyutta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...