12 Ağustos 2013 18:20

Mursi 15 gün daha gözaltında

MISIR’da mahkeme, Muhammed Mursi’nin gözaltı süresini 15 gün daha uzattığını açıkladı. Uzatmanın sebebinin Mursi’nin Hamas ile işbirliği üzerine yapılan soruşturma olduğu bildirildi.Diğer taraftan Mursi’nin göreve iadesini isteyenlerin kampları ordu tarafından kuşatma altına alındı. Günler sürebileceği bel

Mursi 15 gün daha gözaltında
Paylaş

Diğer taraftan Mursi’nin göreve iadesini isteyenlerin kampları ordu tarafından kuşatma altına alındı. Günler sürebileceği belirtilen operasyonun, aşamalı olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Geçici yönetimin Dışişleri Bakanı, müdahale hazırlıklarını doğruladı. Müslüman Kardeşler hareketi üyeleri ise, kamp alanlarında savunma önlemleri aldı.

AŞAMALI MÜDAHALE PLANI

Mısır İçişleri Bakanlığı pazar akşamı, yani ramazan ayının bitmesiyle birlikte, protesto kamplarını dağıtmak için operasyona pazartesi gün doğumunda başlanacağını söylemişti. İçişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Mursi’nin göreve iadesini talep eden göstericilerin dağıtılması için müdahelelerin “aşamalı” olması bekleniyor. İlk aşamada, güvenlik güçlerinin Adeviye ve Nahda Meydanları’nın etrafını kuşatarak, burada kalanlara yiyecek-içecek ulaştırılmasını engelleyebileceği belirtiliyor. Yetkililerin New York Times gazetesine aktardığına göre, sonraki aşamalarda göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile kalabalığın dağıtılması planlanıyor.

MÜDAHELEYE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

Çoğunluğunu Müslüman Kardeşler üyelerinin oluşturduğu kalabalıklar ise, kamp alanlarının etrafını kum torbaları ve taşlarla korumaya aldı. Ayrıca, kask takan ve sopalar taşıyan Mursi yandaşları, olası müdahaleye karşı nöbet tutmaya başladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kirazlar çiçek açmayacak

SONRAKİ HABER

Milliyet yazıişleri müdürünü kovdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...