19 Mayıs 2011 11:53

Bu kadar pervasızlık olur mu?

Şerife Yılmaz 57, Mehmet Yılmaz 63 yaşında. Önce Şerife Yılmaz tutuklu eşinin serbest bırakılması için mücadele yürüttü, şimdi Mehmet Yılmaz eşinin serbest bırakılması için sesini yükseltmeye çalışıyor arkadaşlarıyla birlikte. Üstelik kızlarının bu akşam kınası var ve eşi Şerife Yılmaz da aynı gün savc

Bu kadar pervasızlık olur mu?
Paylaş
Sultan Özer

Şerife Yılmaz’ın ‘suçu’, haksız yere tutuklu olan eşi Mehmet Yılmaz’ın serbest bırakılması için yapılan basın açıklamalarına ve 8 Mart Mitingi’ne katılmak.

Eşinin serbest bırakılması için hem basın açıklamalarında sesini yükselten, hem de basın kuruluşlarını dolaşıp derdini anlatmaya çalışıyor Mehmet Yılmaz. Birçoğu o yaşta ya kahveye gidip ya da parkta, evinde geçirir zamanını. Ama O, onca yaşına ve bir ayağının sakatlığına rağmen bastonuna dayanarak da olsa hep alanlarda, haksızlığa karşı sesini yükseltiyor.

‘HAKSIZ GÖZALTI’

Eşi Şerife Yılmaz’la birlikte önceki gün gözaltına alınan Zeynep Yayla, Burcu Sönmez, Hasan Karapınar, Bayram Dalyan, Murat Aydoğdu, İbrahim Durmaz, Necmi Eyilik, Ayşe Arapgirli, Sinem Atmaca ve Ahmet Karaboğa’nın serbest bırakılması için mücadele yürüten Mehmet Yılmaz, “Bu haksız gözaltılara bir an önce son verilmesini” istiyor.

“Hasta tutsakların serbest bırakılması için bir kampanyamız vardı. Bu kampanya doğrultusunda basın açıklamasına katılmaktan dolayı 15 Haziran 2010’da gözaltına alındım ve tutuklandım. 4.5 ay tutuklu kaldım. Bu tutuklamalar protesto edildi. Eşim de bu protestolara katılarak, benim serbest bırakılmamı istedi diye şimdi gözaltında. Başka bir ‘suçları’ da yasal 8 Mart mitingine katılmak” diye anlatıyor Mehmet Yılmaz yaşadıklarını.

“Güya eşim ve arkadaşlar 8 Mart mitingine katılarak, ‘yasadışı’ slogan atmış. Bu kadar pervasızlık olur mu? Yapılanları nitelendirmekte kelime bulamıyorum, demokratik hak taleplerine karşı bu kadar hazımsızlık, pervasızlık…” diyen Mehmet Yılmaz, çocuklarına sahip çıktıkları için kendilerine gözdağı verilmek istendiğini söylüyor. Yılmaz, “Ama bunu başaramayacaklar, ucunda ne olursa olsun biz çocuklarımızı sahiplenmekten vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu bir insanlık görevi” diyor.

KIZININ KINASINA KATILABİLECEK Mİ?

Gözaltında olan eşinin cuma bugün savcılığa çıkarılacağını, ama aynı akşam kızının kınasının, Pazar günü de düğünlerinin olduğunu hatırlatan Mehmet Yılmaz, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan” eşinin ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekliyor.

Mehmet Yılmaz’la birlikte sesini yükseltmeye çalışan biri de gözaltına alınan Burcu Sönmez’in ablası Eda Sönmez. O da, Ankara Üniversitesinde Beden Eğitimi 3. sınıf öğrencisi kardeşine sahip çıkmak için Kocaeli’den gelmiş. “Şimdi sınav, ödev teslim dönemi. Kardeşim gözaltında. Kardeşimin ikinci gözaltısı. Daha önce Güler Zere’nin serbest bırakılması açıklamasına katıldığı için gözaltına alınmıştı, savcılıktan serbest bırakıldı. Şimdi bakalım bahtımıza ne düşecek” diyor Eda Sönmez.

Gözaltına alınan 11 kişinin bugün Savcılığa çıkarılması bekleniyor. Bakalım Savcılık haksızlığa “dur” mu diyecek, yoksa haksızlığı onaylayarak tutuklama mı isteyecek? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Modül Çelik işçileri insanca yaşamak istiyor

SONRAKİ HABER

Polisin tutumu protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...